Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
11. augusta 2022, 17:52
Čas čítania 0:34

David Bowie sa stal najvplyvnejším britským umelcom polstoročia. Predbehol aj Eltona Johna či Banksyho

Kategória:
Osobnosti
Uložiť Uložené

Starman si titul zaslúžil pre svoju schopnosť prekročiť hranice hudby, filmu a módy.

David Bowie bol vyhlásený za najvplyvnejšieho britského umelca uplynulého polstoročia pre svoju schopnosť prekročiť hranice hudby, filmu a módy. „Starman“ sa umiestnil na prvom mieste rebríčka 50 vplyvných umelcov, ktorý vypracovala hodnotiaca komisia televíznej stanice Sky Arts zameranej na intelektuálne umelecké programy.


Predmetný zoznam oceňuje renomovaných umelcov v kategóriách výtvarníctvo, literatúra, divadlo, hudba, film a televízia, informovala vo štvrtok spravodajská stanica Sky News.
Ako druhý sa umiestnil režisér Steve McQueen a tretí bol scenárista Russell Davies.

Z hudobníkov na zozname figurujú Elton John, Stormzy, Boy George alebo Skin – speváčka skupiny Skunk Anansie a prvá černošská headlinerka festivalu Glastonbury. Medzi elitnú päťdesiatku sa dostali aj módni návrhári Vivienne Westwoodová a Alexander McQueen, streetartový umelec Banksy, tanečník Michael Clark či dramatička Caryl Churchillová.


Bowie, všeobecne považovaný za jedného z najuznávanejších hudobníkov 20. storočia, zomrel 10. januára 2016 – dva dni po svojich 69. narodeninách – na rakovinové ochorenie pečene.

David Bowie
Zdroj: Getty Images/Michael Ochs Archives
Domov
Zdieľať
Diskusia