Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
10. augusta 2022, 18:10
Čas čítania 0:47

Polícia ukončila vyšetrovanie útoku na 11-ročné dievča v Miloslavove, hlavnej aktérke hrozí vyšší trest

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Obvinená všetky tvrdenia poprela.

Prípad útoku v Miloslavove sa posunul. Podľa informácií TV Markíza polícia vyšetrovanie ukončila. Aktuálne študujú spis.

Polícia upodozrievala niekoľko útočníkov, napokon však obvinila len 16-ročnú agresorku, ktorá vystupuje pod menom Ela. Skutok rekvalifikovali na prečin ublíženia na zdraví v súčinnosti s prečinom výtržníctva, hrozí jej trest 2 až 5 rokov vo väzení. Znalec obeti diagnostikoval vážne zdravotné následky. Vyvinula sa u nej porucha prispôsobenia, ktorá je závažným duševným ochorením.

Preto je aj trestná sadzba, ktorá agresorke hrozí, vyššia. Keďže však je obvinená ešte mladistvá, dostane v prípade odsúdenia polovičný trest. Do úvahy prichádza aj podmienka. Obvinená všetky obvinenia poprela.

Maloleté 11-ročné dievča napadli, opili a vyzliekli 2. januára v Miloslavove. Incident si jeho rovesníci natočili na telefón a video zverejnili na sociálnych sieťach.

Prípad sa odohral v areáli bývalého družstva, na ktorom sa bol osobne pozrieť aj Refresher. Na zverejnenom videu sú zrejme násťročné deti. Celkovo polícia evidovala približne 10 podozrivých osôb, obvinila však len hlavnú aktérku, keďže väčšina z aktérov ešte nie je trestnoprávne zodpovedná.

O tom, že detské gangy nie sú na Slovensku ničím výnimočným, nám porozprával odborník Miroslav Schlesinger, ktorý sa venuje prevencii kriminality. Viac o téme útoku v Miloslavove si môžeš prečítať v tomto vlákne

Domov
Zdieľať
Diskusia