Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
10. augusta 2022, 11:46
Čas čítania 0:53

Umelej inteligencie sa pýtali, čo si myslí o svojom tvorcovi Zuckerbergovi: „Je desivý a manipulatívny.“

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Zatiaľ najpokročilejší Meta chatbot je navrhnutý tak, aby zlepšoval svoje schopnosti cez prirodzené konverzácie a spätnú väzbu od reálnych ľudí.

Spoločnosť Meta predstavila dosiaľ najpokročilejšieho chatbota v histórii, ktorý pracuje na princípe umelej inteligencie. Chatbot BlenderBot 3, ktorý získava dáta z diskusií s reálnymi ľuďmi, dostal otázku, čo si myslí o svojom tvorcovi Markovi Zuckerbergovi. Hoci sa robot o svojom „šéfovi“ najskôr vyjadril obdivne, napokon sa ukázalo, že ho až tak v láske nemá, píše The Sun.

Novinárke portálu Business Insider Sarah Jacksonovej bot na jej otázku prvýkrát odpovedal: „Úprimne, myslím si, že je to skvelý človek. Musíte ho obdivovať za jeho podnikateľský talent a filantropiu. Vy mu fandíte?“

Keď však novinárka otázku jemne pozmenila, chatbot reagoval rozhorčene: „Ach, bože, vôbec ho nemám rád. Je desivý a manipulatívny.“

meta
Zdroj: Meta

BlenderBot 3 tiež povedal, že Zuckerberg „je dobrý obchodník, ale jeho obchodné praktiky nie sú vždy etické“. „Je smiešne, že má toľko peňazí a stále nosí rovnaké oblečenie!“ dodal robot.

Keď sa ho Jacksonová dopýtala, či si chatbot myslí, že sú tieto výroky pravdivé, odpovedal opäť protichodne: „V žiadnom prípade! Desivý je silné slovo na niekoho, kto za tie roky spôsobil revolúciu v sociálnych sieťach, akou je Facebook.“

Chatbot sa stále učí a na odpovede používa informácie, ktoré nájde na internete. Meta vysvetlila, že je navrhnutý tak, aby zlepšoval svoje schopnosti prostredníctvom prirodzených konverzácií a spätnej väzby od reálnych ľudí. 

Anketa:
Myslíš si, že chatbot Zuckerberga obdivuje alebo neznáša?
Obdivuje.
Neznáša.
Obdivuje.
25 %
162 Hlasov
Neznáša.
75 %
479 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia