Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
5. augusta 2022, 9:50
Čas čítania 0:48

Mária Kolíková podporila prvú dámu Ukrajiny Zelenskú. Poukazuje na nezmyselnosť noriem správania, ktoré sa vyžadujú od žien

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ministerka spravodlivosti pridala na Instagram fotografiu, ktorou podporila prvú dámu Ukrajiny Olenu Zelenskú.

Slovenská ministerka spravodlivosti Mária Kolíková na Instagrame podporila aktuálne virálnu výzvu #sitlikeagirl. Vlna fotografií žien sediacich ako prvá dáma Ukrajiny Olena Zelenská na titulke Vogue vyvolala kontroverziu. Mnohým sa totiž nepozdávalo, že manželku ukrajinského prezidenta usadili ako muža. 

Virálnu iniciatívu #SitLikeAGirl spustila ukrajinská novinárka Zoja Zvyňackivská. Zverejnila príspevok, v ktorom Ukrajinky vrátane policajtiek, aktivistiek, novinárok a mnohých ďalších napodobňujú pózu Zelenskej. Okrem iného chcú týmto spôsobom zosmiešniť normy správania, ktorých dodržiavanie sa od žien a dievčat očakáva a vyžaduje.

Internet a najmä Twitter následne splnil svoju funkciu a do pár dní rozšíril hashtag do celého sveta. Dnes sú sociálne siete plné dievčat a žien sediacich ako Olena Zelenská. 

Zelenská
Zdroj: Twitter/Vogue Magazine

Mária Kolíková: Ženy poukazujú aj na nezmyselnosť noriem správania

Ministerka spravodlivosti na Instagrame k svojej #sitlikeagirl fotografii napísala, že ukrajinskú prvú dámu podporuje. „Napriek ťažkým vojnovým časom neúnavne a vytrvalo využíva všetky príležitosti, aby hovorila o situácii na Ukrajine. V tejto súvislosti vznikla aj jej fotografia v známom americkom časopise, ktorá sa stala terčom kritiky,“ vysvetľuje šéfka rezortu. 

Anketa:
Páči sa ti, že túto výzvu podporila aj slovenská ministerka spravodlivosti?
Áno, je to správne. 
Nie, nemala by to robiť. 
Áno, je to správne. 
71 %
150 Hlasov
Nie, nemala by to robiť. 
29 %
61 Hlasov

Kolíková pripomína, že ženy zapojené do iniciatívy okrem iného takto poukazujú aj na nezmyselnosť noriem správania, ktorých dodržiavanie sa od žien a dievčat očakáva.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Maria Kolikova (@kolikova.maria)

Domov
Zdieľať
Diskusia