Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
1. augusta 2022, 17:51
Čas čítania 1:15

Makhmud Muradov prišiel o európske víza, vraj je nebezpečný pre Česko. MMA zápasník tak nemôže cestovať za dcérou

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Makhmud Muradov prišiel o európske víza, vraj je nebezpečný pre Česko. MMA zápasník tak nemôže cestovať za dcérou
Zdroj: Getty Images/Jeff Bottari
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bojovníka sa zastali Ondřej Novotný aj Karlos Vémola.

Ako píše portál MMA Fanatik, zápasník z Uzbekistanu žijúci v Česku Makhmud „Mach“ Muradov mal pôvodne naplánovaný svoj piaty zápas v UFC na septembrovom turnaji v Paríži. Ostrý striker, ktorý dokázal v najväčšej americkej organizácii zvíťaziť trikrát v rade, však stratil európske víza, a tak sa jeho zápas zrušil. 

Muradov má v Česku rodinu (má dcéru Rumiu so speváčkou Monikou Bagárovou), a tak za ňou momentálne ani nemôže cestovať. Ako prezradil pre iSport.cz, vízum mu zrušilo práve Česko. Nevie však prečo. 

„Vraj som nebezpečný pre republiku a verejnosť. Nechápem, odkiaľ to vzali. Musel som opustiť Prahu a Česko, kde som žil 11 rokov. Nič som neporušil, žiadny zákon, proste nič. Ale čo môžem robiť? Taký je život,“ reagoval bojovník. 


„Je to pre mňa prekvapenie, že niekto, kto tu môže dlhé roky žiť, mať dcéru, rodinu a byť verejne známou osobnosťou, je zrazu nebezpečenstvom,“ vyjadril sa k situácii promotér Oktagonu MMA Ondřej Novotný. Práve v tejto organizácii Muradov zápasil pred príchodom do UFC.

Na zrušenie Muradových víz reagovala už aj česká MMA hviezda Karlos „Terminátor“ Vémola. „Poznám Macha veľmi dlho, je to skvelý človek. Keď môže, vždy pomôže. Nikdy sa nestalo, že by som ho o čokoľvek požiadal a on mi nevyšiel v ústrety. Pomáha, robí semináre pre deti, podporuje rôzne charity, dobré veci,“postavil sa za zápasníka Vémola. 

Karlos Vémola.
Karlos Vémola. Zdroj: Oktagon MMA


„Mám štyri deti a ani si nedokážem predstaviť, že by som s nimi nemohol mať kontakt. Verím tomu, že je s Monikou v dennom kontakte a s dcérkou hovorí aspoň po telefóne. Dúfam, že si k nej cestu čoskoro nájde. Nie je to fér. Že sa za ňou nemôže dostať, k tomu naozaj nemám slov... Ten, kto sa tomu smeje, je ľudsky naozajstné hov*do,“
povedal nahnevane Terminátor.


Muradov nakoniec dostal náhradný zápas na turnaji UFC 280, ktorý sa uskutoční 22. októbra v Abú Zabí. V klietke sa postaví Brazílčanovi Caioovi Borralhovi.

Turnaje UFC môžeš sledovať na Voyo.
Domov
Zdieľať
Diskusia