Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
1. augusta 2022, 10:34
Čas čítania 1:12

Ľuboš Blaha už o Zuzane Čaputovej nemôže hovoriť ako o americkej agentke a vlastizradkyni. Právoplatne rozhodol súd

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Krajský súd rozhodol proti Blahovi.

Krajský súd rozhodol, že poslanec Ľuboš Blaha nemôže verbálne útočiť na prezidentku. Zuzana Čaputová o tom informovala na Facebooku s tým, že podpredseda Smeru-SD je povinný zdržať sa verbálnych útokov a šírenia nepravdivých informácií. 

„Okresný súd Ľubošovi Blahovi v marci 2022 nariadil zdržať sa zverejňovania a šírenia nepravdivých tvrdení, že som vlastizradkyňou, agentkou cudzích mocností alebo mám byť ovládaná Spojenými štátmi. Poslanec Ľuboš Blaha sa vtedy proti rozhodnutiu odvolal, no s odvolaním proti nariadeniu neodkladného opatrenia neuspel. Proti tomuto rozhodnutiu krajského súdu už nie je prípustné odvolanie,“ dodáva prezidentka. 

Rozhodnutie je právoplatné, Ľuboš Blaha tak už nemôže argumentovať tým, že ide o názor jedného senátu. Ak nebude rozhodnutie rešpektovať, môže mu hroziť ďalší trest. 

Zuzana Čaputová upozorňuje, že krajský súd nevidí v útokoch Ľuboša Blahu vecnú a racionálnu argumentáciu, ani nemá snahu tento spôsob napádania vysvetliť. 

„Toto súdne rozhodnutie zároveň potvrdilo európsku judikatúru, podľa ktorej politici a verejne činné osoby síce musia akceptovať vyššiu mieru verejnej kritiky ako iní občania, ale aj v rámci politického súboja existujú isté hranice, ktoré pri nej nemožno prekročiť,“ dodáva hlava štátu. 

Ľuboš Blaha takto napádal prezidentku cez Facebook. Bol to zároveň jeden z dôvodov, prečo mu sociálna sieť zablokovala jeho verejný profil

Neskôr mu zablokovali aj osobný profil, a to práve pre osobné útoky na prezidentku. Dôvodom bolo, že na svojom profile zdieľal video, v ktorom nepravdivo rozprával o prezidentke Zuzane Čaputovej. Tvrdil, že je „dobre živená madam vďaka zdrojom z USA,“ aj keď na to neexistujú dôkazy. 

22. apríla 2023, 9:00 Čas čítania 1:52 Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať

Prezidentka Čaputová ešte pri rozhodnutí okresného súdu konštatovala, že dlho váhala, či konflikt riešiť súdnou cestou, pretože nie je fanúšičkou vedenia politického súboja prostredníctvom súdov, ale vyprovokovali ju k tomu Blahove lži a osobné urážky.

Ohrozená podľa jej slov nie je iba ona ako politička, ale aj jej rodina. „V tomto prípade prestáva ísť iba o výkon mojej funkcie,“ konštatuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia