Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ema Stanovská
25. júla 2022, 15:49
Čas čítania 1:48

Polícia sa pripravuje na rizikový zápas Slovana s Ferencvárosom. Uzavrie viaceré ulice v Bratislave, na štadióne zakázala alkohol

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Obmedzenia sa budú týkať Bajkalskej ulice od križovatky s Vajnorskou ulicou v úseku po Trnavskú cestu. Ďalej Príkopovej ulice, Viktora Tegelhoffa a Kalinčiakovej ulice.

Bratislavská polícia pripravuje v súvislosti so stredajším (27. 7.) futbalovým zápasom medzi Slovanom Bratislava a Ferencvárosom Budapešť bezpečnostné opatrenia. Obmedzenia sa v hlavnom meste dotknú aj dopravy. 


„Cieľom bude ochrana života, zdravia a majetku občanov, zabezpečenie verejného poriadku, ako aj bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky na území Bratislavy,“ informuje bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

18. júla 2022, 12:44 Čas čítania 1:15 Bezpečnostný manažér Slovana díloval desiatky kíl kokaínu. Futbalový klub reagoval okamžitou výpoveďou Bezpečnostný manažér Slovana díloval desiatky kíl kokaínu. Futbalový klub reagoval okamžitou výpoveďou

Futbalový zápas považuje polícia za extrémne rizikový. Predpokladá vznik bezpečnostných rizík na štadióne aj mimo neho. Možné je podľa policajtov aj narušenie verejného poriadku a komplikácií v premávke pre presun fanúšikov.


„Fanúšikov, ktorí sa plánujú zúčastniť na tomto športovom podujatí, touto cestou vyzývame, aby sa nedopúšťali protiprávnych konaní pred športovým podujatím, počas neho ani po jeho skončení na štadióne alebo v jeho blízkosti a riadili sa pokynmi usporiadateľov,“ apeluje Szeiff.

Polícia uzatvorí viaceré ulice

Situáciu budú monitorovať aj dopravní policajti. Obmedzenia v cestnej premávke sa budú týkať Bajkalskej ulice od križovatky s Vajnorskou ulicou v úseku po Trnavskú cestu. Ďalej Príkopovej ulice, Viktora Tegelhoffa a Kalinčiakovej ulice.

„Uvedené ulice nachádzajúce sa v bezprostrednej blízkosti miesta konania športového podujatia budú v rámci pripravovaných bezpečnostných opatrení úplne uzavreté,“ upozornil Szeiff.

21. júla 2022, 17:15 Čas čítania 0:51 „Ukradnuté územie, žiadna história...“ Na provokáciu maďarských ultras zareagoval aj minister Korčok „Ukradnuté územie, žiadna história...“ Na provokáciu maďarských ultras zareagoval aj minister Korčok

Dodal, že v súvislosti s príchodom fanúšikov Ferencvárosu Budapešť musia vodiči počítať s dopravnými obmedzeniami. Dôjde k úplnému uzatvoreniu Tomášikovej ulice od 16.30 h, a to v úseku od Vajnorskej ulice po Trnavskú cestu.


Polícia preto vyzýva občanov, aby neparkovali autá v oblasti Železničnej stanice Bratislava-Nové Mesto, Predstaničného námestia a Tomášikovej ulice. „O prípadných ďalších dopravných obmedzeniach bude verejnosť včas informovaná,“ deklaruje Szeiff.

Na štadióne platí zákaz alkoholu

Policajti takisto žiadajú ľudí, aby počas bezpečnostného opatrenia rešpektovali pokyny a výzvy polície a boli ohľaduplní voči ostatným. „Na narušenia verejného poriadku a obmedzenia v cestnej premávke spôsobené zo strany fanúšikov oboch klubov budú policajti adekvátne reagovať a využijú všetky zákonné možnosti na vykonanie nápravy,“ poznamenal Szeiff.


Mestská polícia Bratislava v súvislosti s rizikovým zápasom posilňuje výkon vo svojom kamerovom stredisku. Záznamy z kamier môžu byť použité ako dôkazy, uviedol hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Borko.

V teréne budú policajti zo všetkých okresných veliteľstiev mestskej polície a z útvaru zásahovej jednotky a kynológie spolu so psami. Borko priblížil, že ich úlohy sa budú viazať s okolím Národného futbalového štadióna (NFŠ) aj s posilnením dohľadu nad verejným poriadkom v meste.


„Príchod fanúšikov Ferencvárosa bude koordinovaný policajtmi štátnej a mestskej polície a aj usporiadateľom,“ podotkol Borko.


Mestská časť Bratislava-Nové Mesto, na ktorej území sa NFŠ nachádza, rozhodla o zákaze alkoholu v okolí štadióna a na ňom. Zákaz bude platiť pred zápasom aj po ňom.

Futbalisti Slovana Bratislava nedávno v Budapešti vyhrali zápas kvalifikácie Ligy majstrov proti Ferencvárosu. Skupina ultras počas zápasu vytiahla veľký nápis – „Ukradnuté územie, ukradnuté symboly, žiadna história, je*ať Slovensko“. Tímový autobus Slovana ešte po tréningu napadli vandali, ktorí poškodili okno autobusu.

Anketa:
Myslíš si, že nadchádzajúci zápas v Bratislave si vyžaduje takéto prísne opatrenia?
Určite áno.
Je lepšie byť pripravený.
Nemyslím si.
Určite áno.
76 %
176 Hlasov
Je lepšie byť pripravený.
16 %
38 Hlasov
Nemyslím si.
8 %
18 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia