Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
18. júla 2022, 12:44
Čas čítania 1:15

Bezpečnostný manažér Slovana díloval desiatky kíl kokaínu. Futbalový klub reagoval okamžitou výpoveďou

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Bratislavský klub sa dištancoval od svojho šéfa bezpečnosti.

Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava okamžite prepustil svojho bezpečnostného manažéra po tom, čo vysvitlo, že ho polícia zadržala počas medzinárodnej protidrogovej akcie Parketár, informuje televízia Joj.

Policajti pri akcii zadržali celkovo 16 ľudí, medzi ktorými bol aj šéf bezpečnosti bratislavského futbalového klubu spolu so svojím bratom. 

Podľa prokurátora celá skupina prevádzkovala biznis s kokaínom a pervitínom. Prokurátor Peter Kysel z Úradu špeciálnej prokuratúry povedal, že „ide o obchodovanie s pervitínom a kokaínom“ vo veľkom rozsahu „niekoľko desiatok kilogramov v týždňových intervaloch“. Kokaín a pervitín vraj predávali ľuďom z „vyššej spoločnosti“.

„Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil 16 osôb zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny (podľa § 296 Trestného zákona) a z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovanie s nimi (podľa § 172 Trestného zákona),“ informovala polícia.

17. júla 2022, 12:54 Čas čítania 0:40 Policajti pri razii zhabali tvrdé drogy a 300 000 eur. Medzi obvinenými je aj vysokopostavený manažér Slovana Policajti pri razii zhabali tvrdé drogy a 300 000 eur. Medzi obvinenými je aj vysokopostavený manažér Slovana

„Počas akcie zaistili omamné a psychotropné látky v hodnote viac ako 250-tisíc eur a finančnú hotovosť viac ako 300-tisíc eur. Zaistili tiež motorové vozidlá, elektronické nosiče údajov a telekomunikačné prostriedky,“ informoval o záveroch akcie policajný hovorca.

Šéf bezpečnosti Slovana pôsobil v klube do 14. júla, kým ho nezadržala polícia. Jeho brat, ktorého obvinili v rovnakej kauze, v minulosti v Slovane pracoval ako asistent trénera v juniorských kategóriách.

„Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava okamžite rozväzuje pracovný pomer s bezpečnostným manažérom klubu, ktorý bol v rámci medzinárodnej policajnej akcie Parketár spolu s ďalšími pätnástimi osobami obvinený zo závažnej trestnej činnosti,” oznámil klub po medializácii policajného záťahu.

„Ide o jedného nášho, aktuálne už bývalého zamestnanca, ktorý pôsobil ako bezpečnostný manažér. Medzi obvinenými je aj jeho brat, ktorý ale už dlhší čas nepracuje v ŠK Slovan Bratislava,” upresnil napokon klub.

Na celej akcii spolupracovali slovenskí policajti so svojimi kolegami z Maďarska a Rakúska. Maďari pomohli s vykonaním dvoma domovými prehliadkami, Rakúšania po troch domových prehliadkach zatkli štyri osoby. „Úkony prípravného konania naďalej pokračujú, preto viac informácií v súčasnosti nie je možné poskytnúť,“ uzavreli policajti.

Domov
Zdieľať
Diskusia