Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
20. júla 2022, 21:59
Čas čítania 1:21

Liga majstrov: Slovan Bratislava porazil maďarský Ferencváros

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Liga majstrov: Slovan Bratislava porazil maďarský Ferencváros
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Odveta je na pláne o týždeň na Tehelnom poli.

Kto čakal, že zápas medzi Ferencvárosom a Slovanom bude záležitosťou „o koľko gólov Slováci prehrajú” bol na omyle. Slovan sa nenechal rozladiť ani včerajším útokom ultras maďarského klubu na tímový autobus.

Zápas priniesol vyrovnanú partiu hneď zo začiatku. Ak by bolo v 10. minúte 1 : 1, nikto by nemohol povedať ani pol slova. Najprv mal veľkú šancu z priameho kopu Weiss. Jeho strelu síce domáci brankár chytil, no Maďari môžu byť vďační, že v kvalifikácii nefunguje systém VAR. Pretože lopta bola možno v čase zákroku za čiarou. 

20. júla 2022, 9:54 Čas čítania 0:44 Fanúšikovia Ferencvárosu napadli autobus s hráčmi Slovana Bratislava. V Budapešti bude na poriadok dohliadať aj slovenská polícia Fanúšikovia Ferencvárosu napadli autobus s hráčmi Slovana Bratislava. V Budapešti bude na poriadok dohliadať aj slovenská polícia

O niekoľko minút neskôr označil hráč Ferencvárosu po hlavičke Chovanovú bránu. Zo Slovana tentokrát nevynikal nad ostatných nikto, ako tomu bolo v zápase s Batumi. Hráči slovenského majstra hrali kompaktne, ako jeden muž.

No ani to nezabránilo Ferencvárosu pomaly preberať iniciatívu. Slovanistov zatláčali čoraz viac pred vlastnú bránu. Keď sme doteraz videli dva „wow” momenty, tak o ďalšie dva sa postaral brankár Slovana Adrián Chovan. Chytil dve priame strely na bránu.

Anketa:
Veril si, že Slovan zvíťazí?
Nie, toto som nečakal
Áno, veril som im
Čakal som remízu
Nie, toto som nečakal
53 %
237 Hlasov
Áno, veril som im
31 %
138 Hlasov
Čakal som remízu
16 %
71 Hlasov

Druhý polčas sa začal o trochu neskôr. Maďarskí fanúšikovia si totiž zapálili svetlice a ukľudniť ich musel prísť až domáci brankár. Až potom povolil rozhodca výkop. Slovanisti sa pred bránu domácich dostávali už len minimálne, no o to zodpovednejšie bránili nápor Ferencvárosu. To sa im darilo až do momentu, kedy vo vlastnej šestnástke nepohoreli. Nguen poslal cez „päťku” prudký prízemný center a zo Slovanistov tam nebol už nikto, kto by Zachariassenovi zabránil streliť gól. Štadión s domácimi takmer vybuchol. Hoci bolo na tribúnach „iba” 20-tisíc fanúšikov, atmosféra vyzerala, ako by ich tam bolo minimálne raz toľko.

Práve strelený gól a hlasní fanúšikovia mali byť vodou na mlyn pre Ferencváros. No Slovan sa po góle nevzdal. Trvalo iba 11 minút, kým sa na štadióne Groupama tešila malá, no úprimná skupinka Slovanistov. Gól po priamom kope totiž strelil hlavičkou Guram Kašia.

Neprešlo ani 5 minút a Slovan opäť jasal. Tentokrát po nádhernej strele Tigrana Barseghyana, 1 : 2. Domáci sa už na viac nezmohli, hoci v závere trafili tyč a Slovan si do odvety odnáša veľkú výhodu. Tá je na pláne o týždeň na Tehelnom poli.

Domov
Zdieľať
Diskusia