Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
22. júla 2022, 15:10
Čas čítania 1:17

Pellegrini: Heger priznal, že na koaličnú krízu nemá riešenie. Neprekážala by mu ani vláda s podporou fašistov

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Podľa Pellegriniho nie je problémom Matovičova nepopularita v prieskumoch, ale jeho fatálne zlyhania.

Premiér Eduard Heger potvrdil, že je neexistujúcim premiérom a na koaličnú krízu nemá žiadne politické riešenie, tvrdí líder Hlasu-SD Peter Pellegrini v reakcii na vyjadrenia predsedu vlády po stretnutí s prezidentkou. Podľa neho Heger zároveň priznal, že je pripravený stáť aj na čele vlády s podporou fašistov. 


„Heger sa dnes namiesto priznania si zodpovednosti opäť nezmyselne rozplýval nad údajne skvelými výsledkami rozpadajúcej sa vládnej koalície,“ poznamenal šéf Hlasu. Problémom ministra financií Igora Matoviča podľa neho nie je nepopularita v prieskumoch verejnej mienky, ako tvrdí premiér, ale jeho fatálne zlyhania.

22. júla 2022, 12:17 Čas čítania 0:39 Čaputová po stretnutí s Hegerom: Nie som rozhodcom vládneho sporu, ale príčina je známa. Očakávam skoré vyriešenie krízy Čaputová po stretnutí s Hegerom: Nie som rozhodcom vládneho sporu, ale príčina je známa. Očakávam skoré vyriešenie krízy

„Matovič je nekompetentný klamár, ktorý nabúral základný chod štátnych inštitúcií, vyhodil z okna miliardy eur na svoje ,atómovky‘ a spravil zo slovenskej politiky jednu žumpu plnú lží a nenávisti,“ podotkol Pellegrini.


Tvrdí, že premiér to nechce alebo nemôže vidieť, preto sa zjavne pripravuje na ďalšiu vládu s fašistami. „Pre oboch týchto pánov je ich vlastná stolička najvyššou politickou prioritou a nemajú žiadne morálne ani politické zábrany, aby sa na nich udržali za každú cenu,“ uzavrel líder Hlasu-SD.

Peter Pellegrini
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Heger nevylučuje menšinovú vládu

Premiér v piatok zopakoval, že za správny scenár riešenia koaličnej krízy považuje dovládnutie v štvorkoalícii. Nevylučuje menšinovú vládu, ale nechce s týmto scenárom pracovať. Zdôraznil, že koaličný spor je zhmotnený len do osoby Matoviča a prieskumu, z ktorého vyplynula jeho nepopularita. Najbližšie týždne do konca leta chce využiť na rokovania s partnermi.

22. júla 2022, 11:37 Čas čítania 0:50 Eduard Heger po stretnutí s prezidentkou pripúšťa možnosť menšinovej vlády. Bude to vraj zodpovednosť SaS Eduard Heger po stretnutí s prezidentkou pripúšťa možnosť menšinovej vlády. Bude to vraj zodpovednosť SaS

Spor vo vláde sa vyostril po tom, ako parlament prelomil veto prezidentky pri tzv. protiinflačnom balíčku z dielne Matoviča. SaS a OĽaNO sa obviňovali z hlasovania s fašistami. Liberáli prestali chodiť na koaličné rady, vypovedali koaličnú zmluvu a žiadajú jej prepracovanie. Ich požiadavkou je aj odchod Matoviča z vlády. OĽaNO to odmieta.

SaS vyhlásila, že už nie je súčasťou koalície a ak sa do konca augusta nenaplnia jej požiadavky, ministri zo strany podajú demisiu. Sulík sa už v tejto súvislosti stretol s premiérom. Heger vyzval SaS, aby urobila krok späť. Obe strany ďalej trvajú na svojich stanoviskách, predčasné voľby nateraz odmietajú.

Anketa:
S kým súhlasíš?
S Hegerom, že Matovičov problém tkvie v nepopularite v prieskumoch.
S Pellegrinim, že Matovičov problém sú jeho fatálne zlyhania.
S Hegerom, že Matovičov problém tkvie v nepopularite v prieskumoch.
2 %
S Pellegrinim, že Matovičov problém sú jeho fatálne zlyhania.
98 %
Domov
Zdieľať
Diskusia