Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
20. júla 2022, 21:29
Čas čítania 0:39

Na Ukrajine našli 300-metrové potrubie na pašovanie vodky

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ukrajinská vláda sľubuje rýchle vyšetrovanie a rozobratie potrubia.

Neďaleko Podilska na juhovýchode Ukrajiny našla pohraničná stráž potrubie na pašovanie vodky. Podľa vyjadrenia ukrajinskej vlády slúžilo na pašovanie alkoholu do susedného Moldavska. Ukrajinská vláda už sľúbila dôkladné vyšetrenie pašeráctva a rozobratie potrubia.

300 metrov dlhé polyetylénové potrubie zakopané v zemi priviedlo podľa The Vice pohraničníkov až do domu 32-ročného Ukrajinca. 

Región Podnesterska na hraniciach oboch krajín patrí medzi obľúbené pôsobisko pašerákov. Najnovší objav je súčasťou tzv. vodkovej diaľnice – siete podzemných rúr pod bývalým Sovietskym zväzom, ktorými sa medzi bývalými členskými krajinami pašuje lacná ruská vodka s obrovským ziskom pre pašerákov.

V roku 2004 objavili policajti vyše trojkilometrové potrubie medzi Bieloruskom a Lotyšskom a o štyri roky neskôr aj jedenapolkilometrový úsek medzi Ruskom a Estónskom. Zatiaľ ostatným nálezom z roku 2013 tiekla vodka z Kazachstanu do Kirgizska.

Domov
Zdieľať
Diskusia