Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
16. júla 2022, 15:29
Čas čítania 1:12

Vzťah Igora Matoviča s Richardom Sulíkom je výhradne ich problém, vyhlásil premiér Heger

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Eduard Heger na festivale Gombasek komentoval súčasnú koaličnú krízu.

Podľa premiéra Eduarda Hegera je vzťah medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom výhradne ich problém, ktorý si musia vyriešiť sami. Predseda vlády sa takto vyjadril na festivale Gombasek, informuje Denník N.

Heger dáva ruky preč od prerokovania koaličnej zmluvy, ktorú vypovedala strana Sloboda a solidarita, pretože podľa vlastných slov ju nepodpisoval on, ale predsedovia koaličných strán. Ak chce Richard Sulík zmluvu otvoriť a pozmeniť, musí sa podľa Hegera obrátiť výlučne na Borisa Kollára, Veroniku Remišovú a Igora Matoviča.

11. júla 2022, 9:30 Čas čítania 5:50 SaS musí byť pripravená niečo ponúknuť strane OĽaNO SaS musí byť pripravená niečo ponúknuť strane OĽaNO

Aj keď dala SaS premiérovi ultimátum, na základe ktorého žiada odchod Igora Matoviča z vlády, Heger splnenie tejto požiadavky odmieta. Predseda vlády trvá na tom, že Matovič si svoj post ministra financií udrží, no na druhej strane odmieta, že by týmto tvrdením odmietol vládu štyroch strán ako doteraz.

Heger na festivale vyhlásil, že predčasné voľby nevidí ako schodnú alternatívu, pretože predstavujú riziko návratu Roberta Fica do vlády. Za Ficovej vlády podľa neho na Slovensku fungoval systém, z ktorého profitovali nečestní ľudia na čele štátu.

Premiér Eduard Heger aj po sobotnom stretnutí s lídrom SaS Richardom Sulíkom považuje za jediné riešenie vnútropolitickej situácie udržanie štvorkoalície. Naďalej si myslí, že Sulík by mal urobiť krok dozadu a stiahnuť ultimátum, ktoré dal premiérovi. Vyplýva to zo stanoviska Úradu vlády SR.

„Predseda vlády Eduard Heger sa stretol s Richardom Sulíkom a niekoľko hodín spolu hovorili o vnútropolitickej situácii. Predseda vlády stále považuje za jediné riešenie udržanie štvorkoalície a myslí si, že Richard Sulík by mal urobiť krok dozadu. S partnermi bude počas leta diskutovať za zatvorenými dverami a verejnosť oboznámi až s konečným výsledkom,“ uviedol tlačový a komunikačný odbor.


Sulík označil sobotňajší rozhovor s premiérom za rozsiahly a konštruktívny, SaS však naďalej trvá na svojich podmienkach, čiže na novej koaličnej zmluve a odchode ministra financií Igora Matoviča z vlády. Ak sa ich požiadavky nenaplnia, ministri SaS opustia k 31. augustu vládu.

Anketa:
Mal by Eduard Heger odvolať Igora Matoviča z postu ministra financií?
Nie, nemal by to urobiť.
Áno, mal by ho odvolať.
Nie, nemal by to urobiť.
19 %
45 Hlasov
Áno, mal by ho odvolať.
81 %
186 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia