Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2022, 17:09
Čas čítania 0:33
Ivan Koribanič

Pakistanská vláda vyzvala svojich obyvateľov, aby pili o dve šálky čaju denne menej. Chce tak riešiť finančné problémy krajiny

Pakistanská vláda vyzvala svojich obyvateľov, aby pili o dve šálky čaju denne menej. Chce tak riešiť finančné problémy krajiny
Zdroj: Unsplash (Nathan Dumlao)
ZAUJÍMAVOSTI ČAJ PAKISTAN
Uložiť Uložené

Odporúčania sa v krajine netýkajú iba čaju. Podľa vlády by predajcovia mohli zatvoriť svoje stánky už o 20.30 h, aby šetrili elektrinou.

Pakistanská vláda vyzvala svojich obyvateľov, aby pili menej čaju, píše BBC. Cieľom je udržať ekonomiku „nad vodou“.

Pakistan je totižto najväčším dovozcom čaju na svete. Minulý rok ho nakúpil za viac ako 575 miliónov eur. Súčasné finančné rezervy dokážu pokryť dovoz v horizonte dvoch mesiacov.

„Apelujem na národ, aby znížil spotrebu čaju o jednu až dve šálky, pretože čaj dovážame na dlh,“ povedal minister vnútra Ahsan Iqbal. 

Anketa:
Čo by si robil, ak by nás slovenská vláda vyzvala na menšiu konzumáciu kávy?
Prečo nie, aj tak jej pijem veľa.
Nie, na moju kávu mi nikto siahať nebude.
Prečo nie, aj tak jej pijem veľa.
51 %
Nie, na moju kávu mi nikto siahať nebude.
49 %

 Odporúčania sa v krajine netýkajú iba čaju. Podľa vlády by predajcovia mohli zatvoriť svoje stánky už o 20.30 h, aby šetrili elektrinu.

Obmedzenie pitia čaju je na internete čoraz viac virálnym. Ľudia totižto pochybujú, že by takéto obmedzenie mohlo vyriešiť finančné neistoty krajiny.

Minulý týždeň vládny kabinet predstavil nový rozpočet vo výške približne 45 miliárd eur. Cieľom je presvedčiť Medzinárodný menový fond, aby obnovil pozastavený záchranný program vo výške približne 5 miliárd eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia