Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2022, 9:14
Čas čítania 1:18
Adam Novosad

Putin „upadá do šialenstva“, čím výrazne stúpa riziko, že zaútočí jadrovými zbraňami, tvrdí oligarcha blízky Kremľu

NEWS RUSKO VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Mentálne zdravie ruského prezidenta sa vraj každým dňom zhoršuje.

Zdravotný stav Vladimira Putina sa každým dňom zhoršuje, a tak mu prestávajú veriť najbližší oligarchovia, ktorí mu doteraz boli verní. Toto tvrdenie priniesol britský server The Sun, podľa ktorého sa nemenovaný ruský oligarcha pod podmienkou zachovania anonymity rozrozprával o tom, či je na tom Putin naozaj tak zle, ako to opisujú západné médiá.

Oligarcha, ktorý podľa denníka dlhé roky blízko spolupracuje s čelnými predstaviteľmi Ruska a má blízko k samotnému Putinovi, povedal, že mentálne zdravie ruského prezidenta je „skutočne zlé“ a hrozba použitia jadrovej zbrane je „veľmi reálna“.

Najväčší podnikatelia v Rusku podľa oligarchu netrpezlivo očakávajú, aké kroky Putin podnikne na Ukrajine v najbližších dňoch, keďže na vojenskej prehliadke 9. mája nevyhlásil všeobecnú mobilizáciu, ale ani oficiálne nedeklaroval vojnu Ukrajine.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Podľa oligarchu teraz „podnikatelia blízko spätí s mocou sedia potichu ako kostolné myši, pretože cisárovo šialenstvo je skutočné, rovnako ako hrozba jadrového útoku“. Putin by vraj potreboval psychiatrickú pomoc, pretože vo svojej mysli čelí „vážnej traume, ktorá každému spôsobuje strach z prípadných následkov“.

V prípade spochybňovania Putinovej autority vplyvnými podnikateľmi Ruskej federácie nejde o novinku. Expert Christo Grozev z investigatívneho projektu Bellingcat pred niekoľkými dňami vyhlásil, že ruskí oligarchovia stratili dôveru v Putina, pretože sa zintenzívňujú špekulácie, že Putin trpí rakovinou.

Grozev povedal, že Putina so skrehnutým zdravím už množstvo príslušníkov ruskej elity spoločne s oligarchami nevníma ako muža schopného garantovať potrebnú bezpečnosť, stabilitu a podnikateľské príležitosti. „Ľudia okolo neho veria, že trpí touto chorobou. Stal sa z nej dôležitý faktor ruskej politiky,“ skonštatoval Grozev.

V minulosti sa už objavili špekulácie o tom, že Putin trpí rakovinou jedného z orgánov trupu, avšak Kremeľ tieto fámy nikdy oficiálne nepotvrdil. Ak by ruský prezident naozaj potreboval v budúcnosti podstúpiť operáciu, pri ktorej by ho museli uviesť do anestézie, moc v krajine by vraj dočasne prebral jeden z najbližších spolupracovníkov prezidenta Nikolaj Patrušev.

Domov
Zdieľať
Diskusia