Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. apríla 2022, 20:39
Čas čítania 0:30
Jakub Paulík

Jazdou v koryte rieky Kysuca niekto zabil aspoň 300 rýb. Polícia hovorí o veľkonočnom masakri

NEWS POLÍCIA SR RYBY SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Polícia žiada občanov o pomoc.

Najmenej 300 usmrtených rýb. To je výsledok správania neznámeho páchateľa, ktorý v koryte rieky Kysuca jazdil motorovým vozidlom. „Veľkonočný masaker“ rýb polícia odhalila v pondelok večer v okrese Čadca.

„Išlo o dospelé jedince podustvy severnej (Chondrostoma nasus), väčších ako 30 cm. V tomto čase sa v rieke zhromažďovali z dôvodu rozmnožovania,“ informoval na Facebooku administrátor účtu slovenskej polície.

Vyšetrovateľ aktuálne vedie voči neznámej osobe trestné stíhanie vo veci ohrozenia a poškodenia životného prostredia. Je však možné, že sa vyšetrovanie rozšíri o ďalšie trestné činy.

Podľa Trestného zákona za ohrozenie a poškodenie životného prostredia hrozí aj niekoľko rokov za mrežami. Incident sa v koryte rieky Kysuca odohral zrejme počas víkendu medzi 16. až 17. aprílom. Polícia žiada občanov, ktorí majú o veci bližšie informácie, aby zavolali na telefónne číslo 158.

Domov
Zdieľať
Diskusia