Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
7. marca 2022, 15:59
Čas čítania 0:40

Republika tvrdí, že Lomnický štít je najvyšší v krajine. Slováci si spomenuli na moment, keď kotlebovci netrafili na Kriváň

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Strana odídencov z extrémistickej ĽSNS si pomýlila Lomnický a Gerlachovský štít.

Mimoparlamentná strana Republika zverejnila na Facebooku príspevok s opisom: „Výstup na najvyšší štít Slovenska. Republika je na samom vrchole.“ Problémom však je, že jeden z členov strany sa vyfotil na Lomnickom štíte, ktorý nie je najvyšší v našej krajine. Je ním Gerlachovský štít. Na chybu upozornilo občianske združenie Mladí proti fašizmu.

Republika medzičasom príspevok z Facebooku úplne vymazala, za chybu sa ani neospravedlnila. Podľa používateľov viacerí sledovatelia stránky politickej strany v diskusii upozorňovali na faktickú chybu. 

Slováci si zároveň v tejto súvislosti spomenuli, ako si kotlebovci pred niekoľkými rokmi pomýlili Kriváň. Zároveň konštatujú, že členovia strany Republika pravdepodobne vôbec neabsolvovali výstup, len sa na ikonické miesto na Lomnickom štíte vyviezli lanovkou. 

Stranu Republika založili práve odídenci od Mariana Kotlebu na čele s Milanom Uhríkom krátko po tom, čo Špecializovaný trestný súd oznámil, že šéf ĽSNS je na prvom stupni vinný a mal by ísť na 4 roky a 4 mesiace do väzenia. Šéf extrémistickej strany sa definitívne rozhodnutie nedozvie ani v utorok, požiadal o dlhší čas na preštudovanie nových dôkazov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia