Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
7. marca 2022, 9:51
Čas čítania 1:02

„Ruská bojová loď, choď do r**i!“ V Prahe aktivisti premenovali Ruskú ulicu na výrok ukrajinského vojaka

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Obyvatelia Prahy vyjadrujú solidaritu Ukrajine a nesúhlasia s ruskou inváziou.

Vo Vršoviciach v Prahe vyvesili ceduľu, na ktorej aktivisti premenovali Ruskú ulicu na virálny výrok ukrajinského vojaka, ktorý spoločne so svojou skupinou bránil Hadí ostrov v Čiernom mori pred inváziou ruskej bojovej lode. Na ceduli stojí nápis „Ruská válečná lodi, jdi do prdele, Vršovice – Praha 10“. Ľudia nápis zdieľajú na Twitteri.

Záznam z komunikácie medzi ruskou bojovou loďou a obrancami Hadieho ostrova, z ktorej výrok pochádza, obletel sociálne siete po celom svete. Na zverejnenom videu možno počuť oznámenie ruskej lode o jej prejazde a zároveň varovanie a výzvu na zloženie zbraní pod hrozbou útoku.

„Sme ruská vojnová loď. Vyzývame vás na zloženie zbraní, vzdajte sa. Zamedzíte tým krviprelievaniu a zbytočným obetiam. V opačnom prípade vás budeme ostreľovať,“ znie na videu z megafónu lode.

Na zázname počuť ukrajinského vojaka, ktorý hovorí: „Tak a je to... Mám im povedať, nech idú do r**i?“ Na čo mu kolega odpovie: „Hm... pre istotu.“

Vojak po jeho odpovedi povie: „Ruská loď, choď do r**i.“

Obyvatelia Prahy vyjadrujú solidaritu Ukrajine a nesúhlasia s ruskou inváziou. V reakcii na ňu už mestská časť Praha 6 požiadala o premenovanie časti Korunovačnej ulice, kde sídli ruská ambasáda. Chcú ju premenovať na Ulicu ukrajinských hrdinov. Podľa starostu Prahy 6 Ondřeja Kolářa by sa nového mena mohol dočkať aj most spájajúci Prahu 6 s Prahou 7.

Domov
Zdieľať
Diskusia