Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2022, 23:20
Čas čítania 0:29
Viktor Kniš

Práve sa stalo: slovenský parlament schválil právomoc blokovať weby s dezinformáciami. Smer a Hlas boli proti

NEWS NÁRODNÁ RADA SR RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Parlament schválil zákon o opatreniach súvisiacich s vojnou na Ukrajine.

Parlament schválil zákon o opatreniach súvisiacich s vojnou na Ukrajine. Národný bezpečnostný úrad bude môcť blokovať weby, ktoré šíria nebezpečný obsah vrátane dezinformácií a hoaxov. Takúto právomoc by mal mať NBÚ do konca júna. Novelu ešte musí odobriť prezidentka. 

Zákon podporilo 82 poslancov, Smer a Hlas sa hlasovania zdržali, s blokovaním webov nesúhlasili ani pri kompromisnom návrhu o skrátení lehoty, počas ktorej bude mať NBÚ túto možnosť. 

Mimoriadnu situáciu bude možné vyhlásiť aj v prípade hromadného prílevu cudzincov. O návrhu rokovali poslanci Národnej rady v skrátenom legislatívnom konaní. Zákon prináša napríklad uľahčenie získania dočasného útočiska pre cudzincov, zriadenie fondu na pomoc či zavedenie príspevku na ubytovanie utečenca.

Zákonom sa má tiež zriadiť fond na pomoc ľuďom nepriaznivo ovplyvneným negatívnymi následkami vojenskej invázie Ruska na Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia