Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2022 o 16:11
Čas čítania 1:11
Eduard Starkbauer Adam Novosad

Ubisoft odkazuje fanúšikom, že nepochopili genialitu NFT v hrách. Štúdio napriek kritike do NFT investuje ešte výraznejšie

Ubisoft odkazuje fanúšikom, že nepochopili genialitu NFT v hrách. Štúdio napriek kritike do NFT investuje ešte výraznejšie
Zdroj: Ubisoft
NEWS NFT UBISOFT
Uložiť Uložené

Členovia exekutívy Ubisoftu svoju „geniálnu“ blockchainovú stratégiu akosi svojim zákazníkom nevedia vysvetliť.

Herné štúdio Ubisoft minulý rok vo veľkom štýle ohlásilo, že vstupuje do sveta NFT. Väčšinu svojich fanúšikov síce nepotešilo, ale výrobca hier ako Far Cry či Assassin's Creed si stojí za svojím rozhodnutím. Napriek zlému PR vidí v technológii blockchain budúcnosť hrania.

Ubisoft vložil prvé NFT predmety do hry Ghost Recon: Breakpoint, ale tým sa cesta zberateľských tokenov zďaleka nekončí. Spoločnosť chce hráčom ukázať, že obchodovanie s predmetmi v hre ako NFT im môže zabezpečiť vedľajší príjem z predaja, ale aj zvyšovanie hodnoty predmetov, ktoré budú limitované.

Viceprezident pre strategické investície Nicolas Pouard v novom rozhovore uviedol, že negatívne reakcie fanúšikov neprichádzajú vinou Ubisoftu, ale práve verejnosti.

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023 o 9:30

„Ohlas hráčskej komunity miestami prerastal z negativity do agresivity a aj veľké herné magazíny boli vo svojich analýzach apatické. Neuvedomili si, že šlo o historický moment, a radšej sa rozhodli nenahnevať svojich čitateľov,“ vysvetlil Pouard.

Ubisoft medzitým oznámil, že sa stal hlavným investorom pripravovanej NFT hry Frontier, ktorej prvé NFT predmety si môžeš kúpiť už dnes. Predmety budeš môcť po spustení využiť priamo v gameplayi. 

Didier Genevois ako technický riaditeľ blockchainovej divízie Ubisoftu hráčov obvinil, že vôbec nerozumejú benefitom NFT.  „V našej firme však hľadíme ďalej a hráčom chceme dať možnosť predať so ziskom ich komodity po tom, ako hru prestanú hrať,“ povedal.

Domov
Zdieľať
Diskusia