Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2022, 22:27
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

Vyšetrovatelia našli závažné dôkazy o zmiznutí Madeleine McCannovej, ktoré vraj usvedčujú páchateľa. Ten vinu odmieta

Vyšetrovatelia našli závažné dôkazy o zmiznutí Madeleine McCannovej, ktoré vraj usvedčujú páchateľa. Ten vinu odmieta
Zdroj: TASR/AP
NEWS MADELEINE MCCANN
Uložiť Uložené

Zmiznutie britského dievčatka z roku 2007 sa dodnes nevyšetrilo.

Záhadné zmiznutie britského dievčatka Madeleine McCannovej sa vlečie už roky bez toho, aby vyšetrovatelia dokázali zistiť, kto za únosom stál a čo sa s dievčatkom stalo.

Nemecké úrady však pred dvomi rokmi oznámili, že vyšetrujú nového podozrivého, ktorého celé meno nezverejnili a uviedli len to, že sa volá Christian B. Identitu muža nepovoľujú zverejniť nemecké zákony, informuje The Independent.

Na archívnej snímke z marca 2007 trojročné britské dievčatko Madeleine McCannová.
Na archívnej snímke z marca 2007 trojročné britské dievčatko Madeleine McCannová. Zdroj: TASR/AP

Na základe vyšetrovania reportérov televízie Sat.1 aj bývalých policajtov podľa najnovších informácií získali dôkaz, že Christian B. sa nachádzal pri mestečku Praia da Luz, keď Madeleine McCannová zmizla 3. mája 2007. Tento podozrivý Nemec momentálne sedí vo väzení za to, že v roku 2005 v portugalskom regióne Algarve na juhu krajiny znásilnil 72-ročnú Američanku.

Hoci britskí vyšetrovatelia odmietajú, že Christian B. sa v čase zmiznutia nachádzal blízko Praia da Luz, podľa editorky nemeckej televízie Juliany Eblingovej sa jej reportérka Jutta Rabeová v uplynulých mesiacoch vydala nielen naprieč Nemeckom, ale šla aj do Portugalska a Anglicka, kde získala množstvo materiálov, ktoré vraj „závažne inkriminujú“ práve Christiana B.

Odporúčané
Madeleine McCannová zmizla ako 3-ročná. Nezvestné dievčatko vyvolalo mediálny ošiaľ, ktorý ničí životy jej najbližším Madeleine McCannová zmizla ako 3-ročná. Nezvestné dievčatko vyvolalo mediálny ošiaľ, ktorý ničí životy jej najbližším 7. augusta 2019, 17:13

Podozrivý Nemec však prostredníctvom svojho právnika z väzenia odmietol účasť na únose McCannovej. Doma v Nemecku ho pritom aktuálne vyšetrujú aj v prípadoch sexuálneho zneužitia 10-ročného dievčaťa v Portugalsku z roku 2007, ale aj sexuálnych útokov na deti v Algarve v meste Sao Bartolomeu de Messines z roku 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia