Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2022, 16:39
Čas čítania 1:00
Eduard Starkbauer

Do luxusných bytov v bratislavskom Sky Parku prestala pošta doručovať zásielky. Majú vraj slabo označené vchody a byty

NEWS SLOVENSKÁ POŠTA
Uložiť Uložené

Obyvatelia štvrte sa zatiaľ budú musieť za zásielkami prejsť na Námestie SNP.

Obyvatelia novej štvrte hlavného mesta nachádzajúcej sa medzi Továrenskou a Čulenovou ulicou si cez víkend vo svojich schránkach našli nemilý odkaz od Slovenskej pošty. Tá sa pre nedostatočné označenie schránok a zvončekov rozhodla prerušiť doručovanie poštových zásielok.

Bratislavské noviny upozorňujú, že oznam bol vhodený do anonymných schránok aj tých s menami obyvateľov. Predstavitelia Slovenskej pošty sa k tomuto kroku odhodlali aj napriek faktu, že väčšina vchodov Sky Parku disponuje vrátnicou.

Slavomíra Vogelová z Veolie Slovensko, ktorá komplex budov spravuje, potvrdila, že spoločnosť už všetkých obyvateľov vyzvala na nápravu a urgentné označenie schránok a zvončekov.

Sky Park Bratislava
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková uznala, že informácia o pozastavení doručovania zásielok bola do všetkých schránok doručená nedopatrením, keďže mala byť adresovaná iba tým neoznačeným.

Obyvatelia sa v ozname dozvedeli, že: „počas pozastavenia doručovania až do odstránenia prekážok budú Vaše poštové zásielky bez pokusu o ich doručenie a bez zanechania oznámenia o príchode zásielky ukladané na Pošte Bratislava 1 na Námestí SNP“.

posta
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa, Penta Real Estate

Pošta sa prostredníctvom hovorkyne Dorčákovej vyjadrila, že jej doručovatelia upozorňovali na problém s doručovaním v obytnom komplexe dlhodobo. „O možnosti pozastavenia doručovania informovala Slovenská pošta ústne správcu bytového komplexu a neskôr aj písomne. Po doručení výzvy sa pošta so správcom dohodla, že problém s označením schránok bude rýchlo vyriešený.“

Odporúčané
Bývalý šéf Slovenskej pošty: Žltých lístkov chceme čo najmenej. Žiaľ, aj mladí vedia o našich elektronických službách veľmi málo Bývalý šéf Slovenskej pošty: Žltých lístkov chceme čo najmenej. Žiaľ, aj mladí vedia o našich elektronických službách veľmi málo 28. septembra 2022, 14:30

Doručovanie zásielok bude podľa vyjadrení pošty obnovené hneď, ako príde zo strany správcu alebo adresátov k odstrániu nezrovnalostí. Hovorca Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb, Roman Vavro pre Bratislavské noviny  uviedol, že k dnešnému dňu žiadnu oficiálnu sťažnosť zo strany obyvateľov Sky Parku zatiaľ neevidujú.

Domov
Zdieľať
Diskusia