Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2022, 12:59
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

Oligarcha Norbert Bödör ide na slobodu, prepustili ho z väzby

NEWS NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

Robert Fico pred pár dňami podporoval advokátov Norberta Bödöra, ktorí podávali trestné oznámenia na sudcov Najvyššieho súdu.

Norbert Bödör obžalovaný ako hlavný aktér kauzy Očistec ide na slobodu. Najvyšší súd sa stotožnil s nálezom Ústavného súdu a nitrianskeho podnikateľa prepustil z väzby. Oligarcha pôjde pred súd vo viacerých exponovaných kauzách, je obvinený aj v korupčnej kauze Dobytkár, ktorá sa týka neoprávneného nakladania s dotáciami v pôdohospodárstve.

Bödöra prepustili na slobodu len dva dni po tom, čo Robert Fico verejne kritizoval Najvyšší súd za to, ako šikanuje podnikateľa len preto, že je spájaný s opozíciou. 

Fico bráni Bödöra dlhodobo, opiera sa o rozhodnutie Ústavného súdu

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico od konca roka 2021 poukazuje na rozhodnutie Ústavného súdu SR, ktorý skonštatoval, že Najvyšší súd SR porušil základné právo Norberta Bödöra, a to uznesením, ktoré sa týkalo predĺženia jeho väzby.


Za pretrvávajúcim väzobným stíhaním Norberta Bödöra vidí Fico snahu o likvidáciu opozície a osoby s ňou spojenej. NS SR 23. marca zamietol sťažnosť Norberta Bödöra voči uzneseniu Špecializovaného trestného súdu a predĺžil mu väzbu do 1. septembra 2021.

Odporúčané
Prečo skončil Norbert Bödör opäť v putách? Je to hanba pre Slovensko, reaguje na zadržanie oligarchu Saková z Hlasu-SD Prečo skončil Norbert Bödör opäť v putách? Je to hanba pre Slovensko, reaguje na zadržanie oligarchu Saková z Hlasu-SD 14. januára 2022, 13:30

Norbert Bödör sa na ÚS SR sťažoval aj na uznesenie NS zo 16. júna, ktorým súd zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu a tiež žiadosť o nahradenie väzby.

Šéf Smeru Robert Fico koncom novembra 2020 nevylúčil, že oligarcha z Nitry bol aj v sídle strany na Súmračnej. V snahe ubrániť sa priznal, že práve syn Miroslava Bödöra Norbert má vo firme Bonul dôležité slovo. „Nevylučujem, že pán Bödör mohol byť v Smere, pretože sme spolupracovali s touto veľkou súkromnou bezpečnostnou službou v minulosti, pokiaľ išlo o poskytovanie služieb na veľké podujatia,“ reagoval Fico na výpoveď Jankovskej, ktorá tvrdí, že keď išla za Ficom v roku 2018, práve od neho odchádzal Norbert Bödör.

Domov
Zdieľať
Diskusia