Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. decembra 2021, 13:51
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Povinné očkovanie bude zrejme nevyhnutným opatrením, tvrdí Zuzana Čaputová. Do Prezidentského paláca sa prišlo zaočkovať 150 ľudí

NEWS OČKOVANIE ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

„Kiežby sme sa mu vedeli vyhnúť, ale zatiaľ to vyzerá tak, že covid od nás neodchádza,“ oznámila prezidentka počas očkovania v paláci.

Do celoslovenskej akcie na podporu očkovania Darujme si Vianoce, ktorú pripravil rezort zdravotníctva a samosprávne kraje, sa v piatok zapojila aj kancelária prezidenta. Mobilná očkovacia jednotka Bratislavského samosprávneho kraja očkovala priamo v Prezidentskom paláci v Bratislave.

„Je to trochu výnimočné miesto na vakcináciu,“ povedala na tlačovej konferencii prezidentka a dodala, že je rada, že sa ľudia rozhodli ísť sa dať do paláca zaočkovať. Zdôraznila tiež, že povinné očkovanie bude zrejme nevyhnutným opatrením. „Kiežby sme sa mu vedeli vyhnúť, ale zatiaľ to vyzerá tak, že covid od nás neodchádza.“

Upozornila na to, že k takémuto opatreniu pristúpili aj susedné krajiny ako Maďarsko, Poľsko, Rakúsko a zvažuje sa aj v Českej republike. Podľa Zuzany Čaputovej sme špecifická krajina tým, že viac ako polovica populácie sa očkovania bojí alebo ho odmieta.

„O to citlivejšie treba nakladať s touto témou. Po mojej konzultácii s odborníkmi sa viac hovorí o profesijných skupinách ako o senioroch,“ tvrdí a dodáva, že je to stále predovšetkým odborná otázka.

Odporúčané
Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať 22. apríla 2023, 9:00

„Som rád, že ľudia z Bratislavského samosprávneho kraja sú zodpovední,” oznámil na tlačovej besede predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Podľa jeho slov sa do paláca prišlo dať zaočkovať 150 vopred zaregistrovaných záujemcov verejnosti a 60 zamestnancov paláca, pričom približne 8 percent z nich malo prvú dávku alebo druhú dávku.

Juraj DrobaZuzana Čaputová
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia