Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2021, 17:54
Čas čítania 0:53
Eduard Starkbauer

Christian Eriksen začal v Dánsku po prvýkrát s tréningom. Trénoval dokonca s loptou

Christian Eriksen začal v Dánsku po prvýkrát s tréningom. Trénoval dokonca s loptou
Zdroj: TASR/AP/Friedemann Vogel
NEWS CHRISTIAN ERIKSEN FUTBAL
Uložiť Uložené

Kapitán dánskej futbalovej reprezentácie a hráč Interu Miláno, ktorý skolaboval počas Eura 2020, sa rozvičoval na ihrisku svojho mládežníckeho klubu v Odense.

Hráč Interu Miláno a kapitán dánskej reprezentácie Christian Eriksen sa po rekonvalescencii objavil vôbec po prvýkrát od 12 júna. V úvodnom zápase Dánska na Eure 2020 utrpel zástavu srdca a priamo na trávniku ho museli oživovať. Podľa denníka The Guardian dnes trénoval so svojím osobným trénerom.

Hovorca klubu Odense Boldklub, v ktorom hrával do roku 2008, prezradil, že iniciatíva prišla zo strany hráča. „Je prirodzené, že si vybral naše prostredie, hral tu ako dorastenec a býva doslova za rohom. Naše tréningové vybavenie mu poskytujeme s radosťou.“

Le Figaro dodáva, že Eriksen sa na rannom tréningu sústredil prevažne na fyzické cvičenia, avšak nezanedbával ani tréning s loptou.

Odporúčané
Pri poruche vedomia u hráčov mi pomáhajú všetci strážni anjeli, hovorí lekár Ján Baťalík. Srdcová arytmia je postrachom športu Pri poruche vedomia u hráčov mi pomáhajú všetci strážni anjeli, hovorí lekár Ján Baťalík. Srdcová arytmia je postrachom športu 6. novembra 2021, 14:30

Pripomeňme, že dánsky stredopoliar v zápasoch svojho aktuálneho zamestnávateľa Interu Miláno nastúpiť nemôže. Talianska Serie A totiž nepovoľuje štart hráčov s voperovaným defibrilátorom. The Guardian v tomto zmysle pripomína, že úradujúci víťaz talianskej ligy sa plánuje Christiana Eriksena čo najskôr zbaviť.

V súvislosti s jeho budúcnosťou spomína Le Corriere dello Sport možnosť prestupu do holandského Ajaxu Amsterdam. Zaň už Eriksen hrával v rokoch 2010 až 2013. Zaujímavosťou je, že v jeho drese nastupuje aj iný hráč s defibrilátorom, Holanďan Daley Blind.

Domov
Zdieľať
Diskusia