Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2021, 15:30
Čas čítania 0:57
Martin Mičuda

Obľúbené Suzuki S-Cross vstupuje na náš trh v novej generácii

Obľúbené Suzuki S-Cross vstupuje na náš trh v novej generácii
Zdroj: Suzuki
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

O pohon sa stará motor 1.4 BoosterJet s mild-hybridnou technológiou.

Suzuki S-Cross je jedno z predajne najúspešnejších malých SUV na našom trhu, nová generácia preto poteší nejedného z domácich fanúšikov tejto japonskej značky. Najvýraznejšie zmeny so sebou prináša čelná časť, ktorá po novom dostala svojráznejší a mohutnejší nádych a masívnejšiu masku. Na oboch stranách je LED svetelná technika s efektnejšou grafikou, vzadu dokonca v čírom vyhotovení. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou 2. septembra 2021, 9:30

4 300 milimetrov dlhé SUV stojí na 17" kolesách, o ktorých pohon sa stará motor 1.4 BoosterJet. Ten je štandardne doplnený mild-hybridnou technikou (48 V štartér-generátor a Li-ion akumulátor). Má výkon 95 kW/130 koní a krútiaci moment 235 Nm. Náhon bude buď výhradne na prednej náprave, alebo v rámci systému AllGrip s režimami Auto, Sport, Snow a Lock na všetky kolesá. Prevodovka bude buď 6-stupňový manuál, alebo 6-stupňový automat.

Suzuki, S-Cross,
Zdroj: Suzuki

V interiéri je aj S-Cross novej generácie starou školou. Pred vodičom sú analógové budíky a nechýba panel 2-zónovej klimatizácie s fyzickými ovládacími prvkami. Centrom palubovky môže byť po novom až 9" dotykový displej infotainmentu s podporou Apple CarPlay a Android Auto. V ponuke je aj 360-stupňový kamerový systém a vylepšeniami prešiel aj adaptívny tempomat. 

Suzuki ďalej upriamuje pozornosť aj na nové ergonomické sedadlá, ktoré automobilka ponúka v látkovom aj koženom čalúnení. Zadné sedadlá disponujú polohovateľnými operadlami, delené sú pritom v pomere 40 : 60. Za nimi sa nachádza batožinový priestor s veľkosťou 430 litrov, po ich sklopení sa kufor zväčší až na 1 230 litrov. Základná cena na našom trhu je stanovená od 19-tisíc eur vyššie.

Suzuki, S-Cross,Suzuki, S-Cross,Suzuki, S-Cross,Suzuki, S-Cross,
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia