Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2021, 20:02
Čas čítania 0:38
Adam Novosad

Už aj Vladimir Putin sa dal zaočkovať treťou dávkou vakcíny. Dal si pichnúť špeciálny Sputnik

NEWS OČKOVANIE VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Ruský prezident verejnosti oznámil, že sa dal zaočkovať dodatočnou, treťou dávkou vakcíny proti koronavírusu.

Už aj Vladimir Putin sa dal zaočkovať treťou dávkou vakcíny proti koronavírusu. Ruský prezident sa objavil na televíznych obrazovkách, kde predstúpil pred obyvateľov krajiny, aby im priblížil súčasnú situáciu, uvádza Bloomberg.

Putin si ako tretiu, podpornú dávku dal pichnúť Sputnik Light, čo je očkovacia látka pozostávajúca z prvej dávky bežného Sputnika V. Obyčajná vakcína Sputnik V je dvojdávková, pričom jednotlivé dávky majú mierne odlišné zloženie. Rusko sa od začiatku vývoja svojej vakcíny pýšilo titulom prvej vakcíny proti koronavírusu na svete.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool

Ruský prezident sa dal proti koronavírusu zaočkovať v marci tohto roka, lenže v septembri sa musel načas vytratiť z očí verejnosti a zostať v domácej izolácii po tom, čo v jeho najbližšom kruhu ochorelo viacero spolupracovníkov. Putin vtedy vyhlásil, že on sám sa nenakazil, necíti sa zle a v izolácii zostáva len z preventívnych dôvodov.

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

V Rusku momentálne plne zaočkovali okolo 40 percent populácie, ale očkovacia kampaň naráža na intenzívne šírenie dezinformácií a vysokú mieru skepticizmu medzi ľuďmi, ktorí očkovanie odmietajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia