Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou CE ZA AR.
7. októbra 2021, 13:30
Čas čítania 0:42
Sponzorovaný obsah

Zaujíma ťa architektúra? Sleduj odovzdávanie cien CE ZA AR za najlepšie diela dnes na Dvojke

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Slovenská komora architektov dnes odovzdá ocenenia CE ZA AR.

Ak sleduješ architektúru nielen vo svete, ale najmä doma na Slovensku, určite ti neušlo, že tohtoročné ocenenie Slovenskej komory architektov za architektúru CE ZA AR už pozná svoj shortlist. V poradí 20. ročník súťaže už vo štvrtok 7. októbra 2021 spozná víťazov

Roličky, cezaar
Zdroj: CE ZA AR/Tomáš Manina

Priaznivci slovenskej architektúry tak môžu sledovať slávnostné odovzdávanie cien, ktoré prebehne v Starej tržnici v Bratislave a uskutoční sa podľa aktuálnych pandemických pravidiel, teda OTP (očkovaní – testovaní – po prekonaní). Tí, ktorí nebudú môcť prísť osobne, si slávnostný večer môžu užiť prostredníctvom priameho prenosu od 20.10 h na Dvojke.

cezaar
Zdroj: CE ZA AR/Nora & Jakub Čaprnka

Poslaním ceny je zvýšiť informovanosť verejnosti o práci architekta v spoločnosti, o význame tejto profesie a o jej vplyve na tvorbu prostredia. CE ZA AR má teda zdôrazňovať kultúrnu hodnotu architektonických diel, podporovať excelentnosť profesionálnych výkonov architektov, no predovšetkým kultivovať verejné povedomie o nutnosti rozvoja kvalitnej architektúry ako základného princípu zvyšovania kvality prostredia vytváraného výstavbou.

cezaar, hrad uhrovec
Zdroj: CE ZA AR/Peter Čintalan

Práve z tohto dôvodu Slovenská komora architektov každoročne prezentuje nominované diela ako najlepšie architektonické diela s osobitným významom v jednotlivých kategóriách, ktoré si pre svoju originalitu a výnimočnosť zaslúžia mimoriadnu pozornosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia