Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2021, 12:45
Čas čítania 0:49
Tímea Krauszová

Taliban predvolal afganských tlmočníkov, ktorí pracovali pre Holandsko. Ak sa nepostavia pred súd, potrestajú ich príbuzných

Taliban predvolal afganských tlmočníkov, ktorí pracovali pre Holandsko. Ak sa nepostavia pred súd, potrestajú ich príbuzných
Zdroj: Getty Images/Majid Saeedi
NEWS AFGANISTAN TALIBAN
Uložiť Uložené

Ak vás nenájdeme, vyrovnáme sa s vašimi príbuznými, odkázali talibanci tlmočníkom, ktorých vnímajú ako zradcov.

Afganských tlmočníkov, ktorí pracovali pre Holandsko, si predvolal Taliban. Ak sa nepostavia pred súd, potrestajú vraj ich príbuzných. Túto vyhrážku im poslal listom, ktorý zverejnila holandská televízia NOS v reportáži v piatok, informuje portál NDTV.

Chcú dať „zradcom“ lekciu

Tlmočníci sa schovávajú, no podľa listu, ktorý zverejnila televízia, budú niesť zodpovednosť ich rodinní príslušníci, ak na súd neprídu. Tých chcú talibanci „prísne potrestať, aby dali zradcom lekciu“. Podľa NOS pracoval adresát listu v agentúre Europol v Afganistane a obvinili ho z toho, že bral „nečestné a zakázané peniaze“ od cudzincov.

Domov
Zdieľať
Diskusia