Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2021, 15:30
Čas čítania 4:10
Viktor Kniš

Fico sa prišiel pozrieť na súd s Kováčikom a opäť zavádzal o krivých výpovediach. „Je to fraška,“ vyhlásil

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Dušan Kováčik je podľa expremiéra obeť politického procesu.

Proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom je podľa Roberta Fica politickou fraškou. Usúdil to na základe pár desiatok minút, ktoré strávil na Špecializovanom trestnom súde, kam prišiel sám ako verejnosť. Dôvodom jeho dnešnej účasti je, že mali vypovedať svedkovia, ktorých on sám označuje za tzv. univerzálnych udavačov. 

Robert Fico prišiel na súd po dovolenke. Keďže podľa svojich slov nie je zaočkovaný, mal by absolvovať 14-dňovú povinnú domácu karanténu, ktorú môže ukončiť najskôr po piatich dňoch negatívnym PCR testom. Novinárom nechcel odpovedať, či a ako si karanténnu povinosť splnil: „Do toho, kde som bol, vás absolútne nič nie je. Ak dovolíte, nemám žiadne zákonné povinnosti informovať vás, kde a na aké účely som vycestoval alebo nevycestoval,“ povedal Denníku N Fico. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo prišiel na súd osobne.
  • Ako zavádza o kauzách týkajúcich sa krivých výpovedí. 
  • Prečo bráni vykopnutú vyšetrovateľku Santusovú.
  • Ako reaguje na tvrdenia, že jeho nominantom dorovnávali plat oligarchovia. 

Fico spája kauzy, ktoré spolu nesúvisia 

Bývalý trojnásobný premiér dlhodobo naznačuje, že Matej Zeman, Csaba Dömötör a Peter Petrov zosnovali falošné výpovede v neprospech Dušana Kováčika. Obvinení z krivých výpovedí síce sú, ale tieto výpovede sa netýkajú bývalého špeciálneho prokurátora. Týkajú sa Ľudovíta Makóa a Františka Böhma a úplatku za developerský projekt. Dve nezávislé trestné veci nemajú spoločné nič okrem hlavných aktérov s výnimkou Kováčika.

Domov
Zdieľať
Diskusia