Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2021, 7:55
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš TASR

Obrovský úspech slovenských hasičov v Grécku: dostali pod kontrolu požiare v oblasti Avgaria na ostrove Eubója

NEWS GRÉCKO POŽIAR
Uložiť Uložené

75 slovenských hasičov zasahuje v Grécku od nedele.

Slovenským hasičom sa už v prvý deň ich pôsobenia na gréckom ostrove Eubója podarilo dostať pod kontrolu požiare v lokalite Avgaria, informoval tlačový odbor kancelárie ministra vnútra SR v utorok večer. 


Priblížil, že v zasiahnutej lokalite pomáhali od 8.00 h až do večera. Celkovo zasahovalo 64 hasičov. Momentálne sa velitelia zahraničných posíl dohadujú na postupe počas ďalších dní. Za slovenskú stranu sa na ňom zúčastňuje veliteľ modulu hasenia požiarov Peter Kovalík.

Grécko
Zdroj: TASR/AP


Ešte v nedeľu (8. 8.) ráno vyrazilo do Grécka celkovo 75 slovenských hasičov s 30 kusmi techniky. Uviedol to slovenský minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v tejto súvislosti informovalo, že ide o bezprecedentne najväčší tím vyslaný do zahraničia na podobnú akciu.


Grécko podľa tamojšieho premiéra Kyriakosa Mitsotakisa zápasí s prírodnou katastrofou nevídaných rozmerov. Mitsotakis v pondelkovom televíznom prejave povedal, že v priebehu niekoľkých dní vypuklo v celej krajine 586 požiarov.

Odporúčané
Takto vyzerá peklo na zemi. Grécko zažíva tragédiu nepredstaviteľných rozmerov, pomáhať šli aj slovenskí hasiči Takto vyzerá peklo na zemi. Grécko zažíva tragédiu nepredstaviteľných rozmerov, pomáhať šli aj slovenskí hasiči 9. augusta 2021, 18:34
Domov
Zdieľať
Diskusia