Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2021, 9:16
Čas čítania 0:59
Tímea Krauszová TASR

Celé Slovensko je už zelené, tieto opatrenia ešte platia

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Na niektorých miestach naďalej potrebuješ negatívny test.

Všetky okresy na Slovensku sú v covid automate v zelenej farbe, teda vo fáze monitoringu. Stále však platia niektoré preventívne opatrenia, ktoré treba dodržiavať, pripomína úrad verejného zdravotníctva.

Testovanie sa nekončí

Pri vstupe na svadobné hostiny, kary, večierky a podobné podujatia v prevádzkach verejného stravovania (teda organizované párty v baroch či reštauráciách) je potrebné mať negatívny RT-PCR/LAMP test nie starší ako 72 hodín alebo antigénový test nie starší ako 24 hodín. 

Pri státí na takýchto udalostiach platí podmienka maximálnej zaplnenosti do 50 % kapacity priestoru. V interiéri pritom môže byť najviac 500 osôb, v exteriéri najviac 1 000 osôb. Pri sedení je horná hranica 75 % kapacity priestoru, pričom v interiéri môže byť maximálne 500 osôb, v exteriéri maximálne 1 000 osôb.

Negatívne testy potrebuješ aj pri vnútorných službách v akvaparkoch (okrem detí do 10 rokov). Výnimka platí na vstup do toaliet, spŕch a šatní, aj keď sú vo vnútorných priestoroch. Maximálne tam môže prísť do 1 000 zákazníkov (alebo do 50 % kapacity).

Odporúčané
Najprv bojoval proti očkovaniu, teraz bojuje o život. „Ak by som mohol vrátiť čas, vrátil by som,“ tvrdí 34-ročný muž z Anglicka Najprv bojoval proti očkovaniu, teraz bojuje o život. „Ak by som mohol vrátiť čas, vrátil by som,“ tvrdí 34-ročný muž z Anglicka 19. júla 2021, 7:24

Obmedzenie v počtoch či pri jedle

V interiéroch obchodných domov naďalej platí zákaz konzumácie jedál a nápojov. Netýka sa to reštaurácií, barov a kaviarní v obchodných domoch, ktoré sa riadia pravidlami pre prevádzky verejného stravovania.

Vo fitkách môže byť najviac 50 zákazníkov alebo jeden zákazník na 15 metrov štvorcových. Pre divadelné, filmové, hudobné alebo iné umelecké predstavenia v zelených okresoch platí, že v interiéri môže byť najviac 500 ľudí a v exteriéri najviac 1 000 ľudí.

Momentálne ti všade stačí rúško – potrebuješ ho všade v interiéri, vo verejnej hromadnej doprave či v taxíkoch. Rúška sú povinné aj na hromadných podujatiach (kino, divadlo a pod.), a to aj v exteriéri.

Domov
Zdieľať
Diskusia