Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2021, 18:38
Čas čítania 0:54
Daniel Mikolášik TASR

Po prílete z Talianska a Portugalska už nebude potrebný PCR test

NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Nové zmeny vo vyhláške potešia dovolenkárov.

Do vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva pribudli ďalšie dve krajiny, z ktorých pri prílete domov nebudeš potrebovať negatívny RT-PCR test. Podmienky na hraniciach sa od piatka (9. 7.) ešte upravia, zmeny sa dotknú aj osôb, ktoré sa musia pred príchodom na Slovensko registrovať cez eHranicu.

Odporúčané
Slovensko od piatka otvorí všetky menšie hraničné priechody. Kontrolám sa však nevyhneš Slovensko od piatka otvorí všetky menšie hraničné priechody. Kontrolám sa však nevyhneš 8. júla 2021, 15:02

Explicitne sa tiež spresňuje, že pri osobách prichádzajúcich na Slovensko letecky z rizikových krajín sa povinnosť negatívneho výsledku RT-PCR testu nevzťahuje na deti do 12 rokov. Vyplýva to z novelizovanej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

„Po prílete na územie SR sa nebude potrebné preukazovať negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším ako 72 hodín ani v prípade Talianska a Portugalska. Tieto dve krajiny boli na základe záverov z rokovania konzília odborníkov doplnené do zoznamu v prílohe vyhlášky,“ uviedla hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

Domov
Zdieľať
Diskusia