Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2021, 9:20
Čas čítania 1:14
Jakub Paulík

Igor Matovič: Idem do Moskvy. Urobím všetko preto, aby sa 1 000 000 ľudí na Slovensku zaočkovalo vakcínou Sputnik V

POLITIKA IGOR MATOVIČ SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Boj Igora Matoviča za Sputnik V pokračuje.

Expremiér Igor Matovič sa po skončení koaličnej krízy na istý čas odmlčal. Neodpovedá na novinárske otázky týkajúce sa jeho vzťahu s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom a do včerajška sa vyhýbal aj kritizujúcim statusom na Facebooku.

Dnes prostredníctvom sociálnej siete oznámil, že sa stretne s Kirillom Dmitrievom, CEO Ruského fondu pre priame investície, pod ktorý spadá inštitút Gamaleya, výrobca vakcíny Sputnik V. Minister financií píše, že práve s Dmitrievom v minulosti dohodol zmluvu na nákup 2 miliónov ruských vakcín.

Neobjasnil, čo presne budú spolu riešiť, ale chcú sa, ako inak, zamerať na Sputnik V. Bývalý predseda vlády zdôraznil, že bude naďalej tlačiť na to, aby sa na Slovensku ruskou vakcínou očkovalo. 

Matovič odsúdil „pokútne a systematické snahy“ o zabránenie očkovaniu Sputnikom V. „Urobím všetko preto, aby boli nakoniec neúspešné a milión ľudí sa Sputnikom V mohol na Slovensku konečne začať očkovať,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia