Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2021, 17:48
Čas čítania 0:53
Lukáš Čelka

Britská tajná služba MI6 sa ospravedlnila za svoj prístup k LGBT ľuďom. Tí pre nich nemohli pracovať až do roku 1991

NEWS LGBT+
Uložiť Uložené

„Zákazom sme sa v skutočnosti pripravili o veľa výborných talentov, ktoré mohli pre Britániu pracovať v spravodajských a diplomatických službách. Boli pripravení slúžiť, ale túto príležitosť sme im odopreli," povedal šéf MI6.

Britská tajná služba MI6 sa ospravedlnila sa za svoj prístup k LGBT komunite. Urobila tak potom, ako rovnaký postoj vyjadril k danej problematike aj tamojší minister obrany. Až do roku 1991 nemohli osoby z komunity LGBT+ z bezpečnostných dôvodov pracovať pre tajnú službu. Riaditeľ MI6 Richard Moore označil vo videu na Twitteri tento prístup  za „nesprávny, nespravodlivý a diskriminačný,“ informoval o tom portál BBC.

Odporúčané
Makóovi zadražala polícia majetok. Páchaním trestnej činnosti mal údajne získať až milióny eur Makóovi zadražala polícia majetok. Páchaním trestnej činnosti mal údajne získať až milióny eur 20. februára 2021, 10:40

Za „chybný“ označil  aj názor, že homosexuáli sú náchylnejší na vydieranie. „To, že je niekto LGBT+, ešte z neho nerobí bezpečnostnú hrozbu. Samozrejme, že nie,“ vysvetlil Moore a pokračoval v rozprávaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia