Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. októbra 2020, 8:51
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Slovenka tvrdila, že nakupovala bez rúška a ignorovala aj policajtov. V skutočnosti je však internetová hrdinka na smiech

NEWS
Uložiť Uložené

Na slovenskom internete sa opäť šíri nový pandemický hoax.

Až zúfalo vyznieva situácia, do ktorej sa momentálne dostala slovenská polícia. V čase zhoršujúcej sa druhej vlny pandémie musia policajti čeliť zvýšenému šíreniu všemožných hoaxov, ktoré spochybňujú celý vírus či nosenie rúšok. 

Inak tomu nie je ani v prípade ženy vystupujúcej pod menom Alexandra Kovacicova Purlantov, ktorá na svojom Facebooku pravidelne vypisuje klamstvá a zavádza svojich sledovateľov.  

 

HOAX: AUTORKA SA SMEJE DO OČÍ ĽUĎOM, KTORÝCH ZNOVU OKLAMALA Účet "Alexandra Kovacicova Purlantov" je známa firma....

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Thursday, October 1, 2020

Najnovšie sa mala objaviť v senickom Tescu, kde podľa zverejnenej selfie fotky nakupovala „bez náhubkov“ a aj keď bola na miesto privolaná polícia, nikto jej nič nespravil ani ju nepokutoval.

Polícia však tento príbeh vyvrátila. Ako sa zistilo, do senického Tesca skutočne policajti prišli, lenže v tej chvíli našli len jedného pána, ktorý rúško nemal nasadené, a tak ho teraz riešia vo veci priestupku na úseku civilnej ochrany okresného úradu.

Odporúčané
Donald Trump sa nakazil koronavírusom. Zvládneme to spoločne, verí v príspevku na Twitteri Donald Trump sa nakazil koronavírusom. Zvládneme to spoločne, verí v príspevku na Twitteri 2. októbra 2020, 7:45

V tomto prípade mala odvážna internetová bojovníčka na tvári vzorne nasadené rúško, keď policajná hliadka dorazila na miesto, a odstránila si ho výlučne pri pokladniach, aby si spravila selfie, ktorú potom rozširovala na sociálnych sieťach. Policajti skonštatovali, že žena má pravdepodobne nutkanie zvýrazňovať dôležitosť svojej existencie ako „nebojácna hrdinka“. 

Domov
Zdieľať
Diskusia