Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2020, 9:23
Čas čítania 0:45
Vl Mi

Vzorky zosnulého cudzinca v Košiciach boli negatívne, pacient nezomrel na ochorenie COVID-19

NEWS KOŠICE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Informuje o tom Univerzitna nemocnica L. Pasteura Košice.

Cudzinec, ktorý zomrel v utorok (17. 3.) v jednom z košických hotelov, nebol nakazený novým koronavírusom. Potvrdili to výsledky testov.


„Vzorky zosnulého Američana boli negatívne, teda nezomrel na ochorenie COVID-19,“ informovala vo štvrtok hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach Ivana Vaněková.


Záchranári v utorok zasahovali v hoteli po telefonáte na tiesňovú linku, že muž je v bezvedomí, už mu však nedokázali pomôcť. Posádka záchrannej služby musela následne zostať v karanténe.

„Vzhľadom na to, že tam bola pozitívna cestovateľská anamnéza, o ktorej sme nevedeli, tak posádka ostáva v karanténe najbližších minimálne 48 hodín, keď budeme čakať na výsledok testov,“ uviedol v utorok pre TASR hlavný zdravotnícky záchranár košickej záchranky Vladimír Hosa.

Počet nakazených v stredu na Slovensku stúpol na 105. Doposiaľ u nás zomrela 84-ročná žena, pitva ukáže, či bol príčinou Covid-19.

Odporúčané
Záznam: Z týchto miest pochádza 19 nových nakazených koronavírusom Záznam: Z týchto miest pochádza 19 nových nakazených koronavírusom 19. marca 2020, 8:05

Prístup ľudí k najaktuálnejším informáciám a pokynom v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu má pomôcť zabezpečiť aj nový systém Covid.chat z dielne iniciatívy Slovensko.help. Na jeho používaní sa dohodli s predstaviteľmi Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). 

Ak pociťuješ príznaky (horúčka, kašeľ a dýchacie problémy), nenavštevuj lekára osobne. Môžeš sa obrátiť na infolinku 0917 222 682 alebo na 112. Informácie získaš aj na e-maile: [email protected].

Domov
Zdieľať
Diskusia