Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2017, 16:36
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Uhladená móda podľa Jackie Kennedy je dodnes inšpiráciou žien rôznych vekových kategórií. Aké sú jej charakteristické znaky?

MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Klobúky, šatky či slnečné okuliare nosila prvá dáma ako obľúbené módne doplnky.

Dodnes sú ženy fascinované jej ikonickým štýlom. Jednoduchá elegancia v kombinácii s nepopierateľným vkusom, ktorým nielenže predbehla svoju dobu, ale neustále je inšpiráciou vo svete módy. Mala obľubu v klobúkoch, šatkách či hodvábnych blúzkach, no vyhýbala sa ťažkopádnym šperkom či povinnému štíhlemu pásu, ktorý v tej dobe mala vystavovať na obdiv každá správna prvá dáma. Prinášame ti niekoľko základných znakov, ktoré okamžite identifikújú prvú dámu Jackie Kennedy.

Tón v tóne 

Nenásilná móda v znamení nežnej ženskosti. Šmrnc bol v tom, že aj napriek jednoduchým strihom, či jednofarebným kostýmom jej móda nikdy nepôsobila nudne. Vedela hravo narábať s doplnkami. Svoje známe kostýmy ozvláštnila hodvábnou vzorovou šatkou, luxusnou kožušinou alebo elegantným šperkom. Tak ako v oblečení, tak aj v líčení vyznávala Jackie prirodzenosť. Tónované dievčenské líčenie dodalo jej vzhľadu presne ten efekt, ktorý ju vystihoval. 

Nešťastne preslávený ikonický ružový kostým

Nešťastne preslávený kostým všetkých čias, ktorý mala Jackie na sebe v deň atentátu jej manžela, prezidenta J.F. Kennedyho. Ten si dokonca odmietla vyzliecť aj počas prísahy Lyndona Johnsona ako nového amerického prezidenta. Kostým z ružovej vlny bol ušitý podľa návrhu Coco Chanel a  dnes leží v americkom Národnom archíve. Jackie si ho po atentáte na svojho manžela nedala nikdy vyčistiť a stopy krvi zavraždeného prezidenta sú v ňom vsiaknuté doteraz.

Biele falošné perly

S legendárnymi bielymi perlami sa Jackie objavuje v módnych časopisoch doteraz. Zaujímavosťou je, že jej falošné trojradové perly boli vydražené za viac ako 211 tisíc amerických dolárov, čo iba svedčí o jej značnom módnom vplyve. 

Šatky, klobúky a slnečné okuliare

Jackie by pokojne aj dnes mohla diktovať módne trendy na nasledujúce sezóny. Jej obľúbenú hodvábnu šatku vedela nosiť na hlave na akékoľvek spôsoby. S módnymi klobúkmi však nezaostávala a vo svojom šatníku ich mala určite niekoľko.  Na obrázku, ktorý si určite niekedy zazrela v časopise alebo na internete je Jackie vyobrazená s upraveným krátkym zostrihom, s priliehavou vkusnou šatkou a s veľkými slnečnými okuliarmi. 

Krátky zostrih

Krátky jednoduchý, no aj napriek tomu vždy úhľadne upravený zostril len podčiarkoval jej nespornú eleganciu. 

 

Príspevok, ktorý zdieľa @ladiesofthe60s,

Domov
Zdieľať
Diskusia