Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2019, 14:26
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Taylor Swift má problém, vlastníci práv na jej skladby jej zakazujú spievať veľkú časť vlastnej tvorby naživo.

HUDBA TAYLOR SWIFT
Uložiť Uložené

Taylor Swift žiada fanúšikov, aby dvojici manažérov dala najavo svoju nespokojnosť.

Taylor Swift už niekoľko mesiacov bojuje s manažérmi dvoch vydavateľstiev, ktorí si údajne bez jej vedomia predali práva na jej tvorbu. Má ísť o všetky skladby od roku 2006 až do 2017, ktoré odkúpil pre svoje vydavateľstvo populárny manažér amerických hudobných hviezd Scooter Braun za necelých 300-miliónov dolárov.

Keď sa populárna speváčka pripravovala na svoje vystúpenie v rámci American music Awards, kde má dostať aj špeciálne ocenenie za prínos k hudbe v poslednej dekáde, dozvedela sa, že má zakázané prezentovať svoju staršiu tvorbu. Ak by tak urobila, čaká ju nešpecifikovaný trest, upozorňuje na sociálnych sieťach. Podľa zmluvy má právo prenahrať svoje pesničky v novembri 2020, dovtedy bude odkázaná len na to, čo vytvorila v posledných dvoch rokoch. 

Odporúčané
Taylor Swift vedela o predaji svojej celoživotnej tvorby za 300 miliónov vopred a premárnila šancu získať ju, tvrdí bývalý manažér Taylor Swift vedela o predaji svojej celoživotnej tvorby za 300 miliónov vopred a premárnila šancu získať ju, tvrdí bývalý manažér 1. júla 2019, 19:49

Taylor žiada v rozsiahlom príspevku fanúšikov, aby dali dvojici manažérov pocítiť svoju nespokojnosť a rovnako apeluje aj na umeclov, ktorí s Braunom a Borchettom spolupracujú. 

The Guardian informuje, že okrem spomínaného vystúpenia sa zákaz bude týkať aj nasledujúcich živých show a taktiež môže mať rozhodnutie vlastníkov práv vplyv na vydanie dokumentárneho filmu v spolupráci s Netflixom. Ten je z veľkej časti zostavený aj zo záberov, kde Swift vystupuje s hudbou, ktorej majiteľmi sú biznismeni. 

Odporúčané
Taylor Swift je najdôležitejšou umelkyňou posledných 10 rokov, tvrdí prestížna hudobná akadémia Taylor Swift je najdôležitejšou umelkyňou posledných 10 rokov, tvrdí prestížna hudobná akadémia 31. októbra 2019, 9:29
Domov
Zdieľať
Diskusia