Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2016, 14:04
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Vráti sa Jason Statham v Špiónovi 2, svojej najkomickejšej úlohe?

FILMY A SERIÁLY JASON STATHAM SPY
Uložiť Uložené

Spy bola príjemným letným prekvapením. Bude ním aj pokračovanie?

Takmer presne pred rokom sme vám priniesli recenziu na akčnú komédiu Spy, v ktorej svoje herecké sily spojili herecké eso Jude Law (The Grand Budapest Hotel), "akčňák" Jason Statham (Furious 7) a Melissa McCarthy (The Heat). Pred premiérou sme tu mali isté obavy, a to hlavne kvôli Melisse, no nakoniec všetko dopadlo na výbornú a snímku si nemáme problém pozrieť aj dnes. Projekt režíroval Paul Feig (Dámska jazda, Drsňačky) a tentoraz sa zameral na špionáž a filmy s Jamesom Bondom. Odkazuje k tomu už celý koncept filmu, vrátane napínavej štartovnej akcie a ikonických úvodných titulkov. Hlavná zmena spočíva v hrdinovi, ktorým nie je charizmatický mužný elegán (ktorého stelesňuje Jude Law) ani nezničiteľný stroj na zabíjanie drsný ako jeho strnisko (Jason Statham), ale tuctová a obézna frustrovaná štyridsiatnička, unavená monotónnou prácou a neschopnosťou nájsť si partnera. To ale neznamená, že by sa film akokoľvek držal pri zemi. Práve naopak - Cooperová v honbe za obchodníkmi so zbraňami precestuje polovicu sveta, navštívi niekoľko metropol a rozdá pár riadnych rán - i guliek. Pokiaľ teda neviete, čo si pozrieť cez horúce dni, kedy nevystrčíte päty z domu, pokojne siahnite po tomto titule. 

Režisér sa v rozhovore magazín Empire rozhovoril aj o svojich nasledujúcich projektoch, kde spomenul aj pokračovanie komédie Spy. Vraj má v hlave už aj nástrel deja a rovnako sa pokračovaniu nebráni ani McCarthy (aj keď predpokladáme, že sa nebráni asi žiadnemu filmu, ktorý jej je ponúknutý). Okrem toho si vie predstaviť aj zapojenie Jasona Stathama čoby agenta Ricka Forda. Jeho vtipné vsunutie do pokračovania má v hlave už dlhšiu dobu, no nezabudol pripomenúť, že hercova postava by už nemala byť taká sebavedomá ako v jednotke. Na to, ako to celé dopadne, si budeme musieť ešte nejaký ten čas počkať, no jedno je isté, Feig si Melissu poriadne obľúbil, keďže ju uvidíme v jeho nasledujúcich projektoch, medzi ktoré patrí ženská verzia Ghostbusters či Heat 2. Čo na tej žene ten človek vidí, to fakt nechápeme.

Vráti sa Jason Statham v Špiónovi 2, svojej najkomickejšej úlohe?
Zdroj: cdn.collider.com
Domov
Zdieľať
Diskusia