Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2018, 19:41
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Famózny kameraman Roger Deakins sa po 13 nevyužitých nomináciách konečne dočkal Oscara. Prinieslo mu ho sci-fi Blade Runner 2049

FILMY A SERIÁLY BLADE RUNNER 2049
Uložiť Uložené

KONEČNE!

Famózny kameraman Roger Deakins sa konečne dočkal zaslúženého Oscara. Odniesol si ho za svoju prácu na výbornom sci-fi Blade Runner 2049 od Denisa Villeneuvea. Ale už dlhé roky pred svojim ocenením bol považovaný za jedného z najlepších kameramanov súčasného Hollywoodu. Akadémii však trvalo desaťročia, kým ho konečne ocenila.

Famózny kameraman Roger Deakins sa po 13 nevyužitých nomináciách konečne dočkal Oscara. Prinieslo mu ho sci-fi Blade Runner 2049
Zdroj: Warner Bros.

Tá ho totiž nominovala na Oscara celkom trinásťkrát! Sošku mohol získať za Vykúpenie z väznice Shawshank, Fargo, Kundun, Braček, kde si?, Muž, ktorý nebol, Táto krajina nie je pre starých, Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom, Predčítač, Skutočná guráž, Skyfall, Prisoners, Nezlomný a Sicario. Akademici však zakaždým dali prednosť niektorému z jeho kolegov.

Na štrnásty pokus sa však akademici zobudili a Deakins sa ocenenia predsa dočkal. Porazil tak kameramanov, ktorí pracovali na Dunkirku, Mudbound, Darkest Hour a The Shape of Water.

O viacerých ocenených sa môžeme prieť, ale myslím, že všetci filmoví fanúšikovia sa zhodnú, že Oscar pre Rogera Deakinsa bol viac než zaslúžený. Gratulujeme.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia