Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2019, 8:40
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

V Barcelone môžu ženy na kúpaliskách plávať hore bez

REFRESHER
Uložiť Uložené

Hovorkyňa potvrdila, že neexistuje žiadne písané pravidlo a diskriminácia na základe pohlavia je zakázaná.

Po sťažnostiach verejnosti, že niektoré kúpaliská v Barcelone diskriminujú ženy opaľujúce, resp. kúpajúce sa hore bez, sa ozvali aj tamojšie úrady. Tie podľa CNN potvrdzujú, že neexistuje žiadne písané pravidlo, na základe ktorého by sa mali návštevníci kúpalísk obliekať, zároveň hovorkyňa prezradila, že diskriminácia rovností pohlaví aj týmto spôsobom je prísne zakázaná

Zariadenia s bazénmi si teda nemôžu určovať vlastné nariadenia a dress code. To sa týka všetkých verejných miest vrátane pláží a úrady už potvrdili, že tieto zistenia budú zaslané prevádzkovateľom. Hovorkyňa však dodáva, že nejde o nič nové a ženy sa na väčšine miest na to určených v Barcelone opaľovali hore bez aj doteraz. 

Problém sa týkal hlavne týchto kúpalísk, ktoré označil tento španielsky profil bojujúci proti porušovaniu práv. Dodáva, že Barcelona je slobodná, tolerantná a rešpektuje každého. 

Domov
Zdieľať
Diskusia