Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2019, 10:12
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Breakdance na olympijských hrách v Paríži by sa mohol stať skutočnosťou

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Olympiáda v roku 2024 by mala privítať breakdance, skateboarding, surfovanie a športové lezenie.

V najbližšej dobe nás čakajú Olympijské hry v Tokiu 2020, no ďalšie 4 roky nato sa hostiteľom stane mesto zamilovaných, a teda Paríž. Pod olympijskými kruhmi by sa malo v roku 2024 súťažiť mimo iného v skateboardingu, v surfovaní, športovom lezení, ale aj v breakdance.

Odporúčané
30 minút sedenia za počítačom je záťaž na telo. Fit lopta namiesto stoličky ťa nezachráni a tréning po práci nestačí, tvrdí kondičná trénerka 30 minút sedenia za počítačom je záťaž na telo. Fit lopta namiesto stoličky ťa nezachráni a tréning po práci nestačí, tvrdí kondičná trénerka 23. júna 2019, 10:37

Ako informovalo BBC, rozhodnutie o zaradení menovaných športov odhlasoval len nedávno Medzinárodný olympijský výbor. V decembri roku 2020 bude musieť tento krok ešte odsúhlasiť exekutíva výboru.

Prvé tri z vypísaných športov sa budú týkať už olympiády v Tokiu, breakdance by však mohol mať svoju premiéru už v Paríži. Podľa prezidenta Medzinárodného olympijského výboru Thomasa Bacha tieto športy prinesú vyváženejší program, ktorý má šancu pritiahnuť najmä mladšiu generáciu. 

Londýn OH 2012 (Martin Kližan)

Breakdance na Olympijských hrách v Paríži by sa mohol stať skutočnosťou
Breakdance na Olympijských hrách v Paríži by sa mohol stať skutočnosťou Zdroj: TASR - Martin Baumann
Anketa:
Uvítal by si breakdance na OH v Paríži?
Áno
Nie
Áno
62 %
Nie
38 %
Domov
Zdieľať
Diskusia