Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2019, 12:19
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vilu za 1 € v malebnej talianskej dedinke si najnovšie môžeš kúpiť rovno cez internet

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Talianske dedinky naďalej bojujú s odlivom obyvateľov.

Juh Talianska odjakživa bojoval s nižším životným štandardom, a tak niet divu, že obyvatelia tamojších menších dediniek opúšťajú svoje pôvodné domovy a radšej sa vydávajú do väčších miest, kde je k dispozícii viac pracovných príležitostí.

Opustené dedinky preto musia bojovať s čoraz menším počtom obyvateľov a ak nechcú, aby v nasledujúcich rokoch vymreli nadobro, musia prilákať ľudí, ktorí by chceli v Taliansku investovať. Nikdy na to nebol lepší čas, veď domy v týchto dedinkách sa predávajú za 1 €.

Odporúčané
Talianska dedinka ti zaplatí 9 000 €, ak sa do nej presťahuješ. Na úpätí Álp nájdeš malebný raj na Zemi Talianska dedinka ti zaplatí 9 000 €, ak sa do nej presťahuješ. Na úpätí Álp nájdeš malebný raj na Zemi 3. februára 2019, 12:38

Najnovšie sa medzi dedinky ponúkajúce lacné obydlia pridali Zungoli a Mussomeli. Zungoli nájdeš uprostred Talianska medzi Rímom a Neapolom, tamojší starosta sa pýši výborným Wi-Fi pripojením aj LED pouličnými lampami. Len obyvateľov má málo.

Nechal preto mladšími obyvateľmi vytvoriť špeciálnu stránku, kde nájdeš desiatky opustených domov, vyberieš si na nej svojho favorita, skontaktuješ radnicu a veľkú časť dokumentácie odovzdáš priamo elektronicky. Keď potom priletíš do Talianska, vyplatíš zálohu, ktorou zaručíš, že dom do niekoľkých mesiacov začneš rekonštruovať, a môžeš začať bývať.


Ešte jednoduchšie prebieha celý proces v sicílskom meste Mussomeli. Na tejto stránke si pomocou interaktívnej mapy nájdeš vysnívaný príbytok, skontaktuješ zástupcov realitnej kancelárie a napokon priletíš do Talianska, aby si podpísal zmluvu. Zase zaplatíš zálohu, ktorou sa zaviažeš, že rekonštrukcia začne do troch rokov, a môžeš sa tešiť z novej nehnuteľnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia