Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2019, 20:07
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kali získal 7-násobnú platinovú platňu za album Dovi, dopo. Má hodnotu 140 tisíc eur

HUDBA KALI
Uložiť Uložené

Podľa najnovších pravidiel Národnej federácie hudobného priemyslu získa platinovú platňu album, ktorý vytvorí obrat 20-tisíc eur.

Kali zažíva aktutálne a vlastne aj dlhodobo skvelé obdobie v svojej profesionálnej hudobnej kariére, no teraz ho najviac zamestnáva otcovstvo, ktoré si podľa príspevkov na Instagrame naozaj užíva. Nezabúda však ani na svojich fanúšikov, kvôli ktorým aktuálne absolvuje turné k najnovšiemu albumu Dovi, dopo. Už s ním vypredal viacero obrovských hál vrátane bratislavskej Hant Arény a pokračovať bude počas festivalovej sezóny. 

Teraz sa zároveň dozvedáme, že jeho zatiaľ posledný projekt bol ocenený sedemnásobnou platinou, čo v preklade znamená, že sa mu podarilo vytvoriť obrat 140-tisíc eur. Tento údaj pochádza priamo od Národnej federácie hudobného priemyslu IPFI, ktorá tvrdí, že zlatú platňu dostane album, ktorý zarobí 10 tisíc eur a pri platine je to 20 tisíc eur. 

Zarátavajú sa príjmy z digitálnych streamovacích služieb ako Spotify alebo Apple Music, ale aj fyzické predaje a tiež monetizácia z YouTube. My by sme týmto chceli Kalimu k obrovskému úspechu pogratulovať, keďže do dnešného dňa ho pravdepodobne nikto prekonať nedokázal. A budeme zvedaví, ako tento nový spôsob oceňovania ovplyvní ostatných. 

Domov
Zdieľať
Diskusia