Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2018, 18:02
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Ušetri vrecká od zbytočného prepchávania s týmito štýlovými možnosťami. Ako sa počas roka vyvinul trend ľadviniek?

MÓDA
Uložiť Uložené

Trendy sa vyvíjajú závratnou rýchlosťou. Budeme čoskoro chodiť po ulici v taktickej veste?

O tom, že sú ľadvinky alebo teda waist bagy najpopulárnejším trendom za posledných niekoľko rokov, už naozaj niet žiadnych pochýb. Stačí sa ti prejsť po náhodnom meste a postretávaš nespočetné množstvo ich privŕžencov. Obľuba totiž netkvie iba v módnosti, ale najmä v ich využiteľnosti. Zabudni na prepchaté vrecká, ktoré sú hlavne v lete častokrát nepríjemné, do ľadvinky zmestíš ľavou zadnou všetko, čo so sebou potrebuješ. Teda, skoro všetko.

 

A post shared by SOFIA C. ✨ (@sofiamcoelho) on

 

A post shared by Mike de Wolff (@mogimike) on

A práve využiteľnosť a funkčnosť úložného priestoru predznamenali vývin nového trendu, ktorý je aktuálne možno až trochu šialený. Klasické ľadvinky sa totiž pretransformovali do podoby najrôznejších tašiek s popruhmi od tých popri tele až po taktické vesty s množstvom vreciek. Poďme sa spolu na to pozrieť.

Ľadvinky s viacerými priehradkami

Čoraz obľúbenejšie začínajú byť ľadvinky s viacerými priehradkami. Všetky dôležité veci uložíš na svoje vlastné miesto, nemusíš sa medzi nimi toľko prehrabávať, a to všetko so štýlom a originalitou.

 

A post shared by JamesDeBruges (@jamesdebruges) on

 

A post shared by JamesDeBruges (@jamesdebruges) on

 

A post shared by cathy (@cathywolf) on

 

A post shared by pinqponq (@pinqponq) on


Taštičky na krk

Rovnako populárne ako ľadvinky sú takisto malé tašky na krk, prípadne tiež cez rameno, ktoré však z popruhov visia. Ich veľkosti sú rôzne, od drobných puzdier na mobilný telefón až po messenger na notebook.

 

A post shared by Anees (@aneespetersen) on

Ušetri vrecká od zbytočného prepchávania s týmito štýlovými možnosťami. Ako sa počas roka vyvinul trend ľadviniek?
Zdroj: Urban Outfitters
 

A post shared by D L Y B (@dalybhahacrew) on

 

A post shared by Supreme (@supremenewyork) on


Taktické puzdrá a tašky

Prechádzame ku skutočným vychytávkam, ktoré aktuálne hýbu svetom pouličnej módy najviac. Sú nimi tašky a taktické puzdrá s priestorom na prednej časti tela alebo popri ňom. Práve takúto ľadvinku mal napríklad Nik Tendo na obale svojho debutového albumu 7.

 

A post shared by Nicо (@scarfxce.xo) on

 

A post shared by EEUN (@popoyehh) on

 

A post shared by @c0zyzone on

Tašky na hrudi, poprípade na bruchu spopularizovala značka Alyx, ktorej produkty si obľúbili celebrity ako A$AP Rocky alebo Skepta. Sú inšpirované taktickou výbavou špeciálnych zásahových jednotiek a v poslednej dobe sa tešia extrémnej obľube medzi nadšencami pouličnej módy.

 

A post shared by J.Lucas (@jps_lucas) on

 

A post shared by Brian Roach (@kraftsimons) on

 

A post shared by 드 (@awende_official) on


Taktické vesty

Ďalším kúskom z povinnej výstroje špeciálnych jednotiektaktické vesty, ktoré sú s hip-hopovu kultúrou a streetwearom spojené síce už dlhšie, avšak až tento rok sa z nich pomaly začína stávať svetový trend. Žeby sme čoskoro vymenili ľadvinky za takéto vesty aj u nás na Slovensku?

 

A post shared by ozujah (@jhuoza) on

 

A post shared by EisMag (@eis.mag) on

 

A post shared by WARP (@warp03) on

 

A post shared by Sole DXB (@soledxb) on

Uvidíme, do akej miery sa nové možnosti úložného priestoru, ktorý šetrí vrecká, osvedčia a či ich vôbec širšia verejnosť prijme podobne ako minulý rok ľadvinky. Aj vtedy sa totiž voči nim strhla obrovská vlna kontroverzie, ktorá však do dnešných dní takmer úplne vyprchala.

Domov
Zdieľať
Diskusia