Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2018, 12:28
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mesačne zarába 600-tisíc dolárov streamovaním Fortnite a zahral si s ním už aj Drake. Ninja prežíva obdobie, o akom nikdy nesníval

TECH DRAKE FORTNITE
Uložiť Uložené

Ak vieš, ako na to, internet môže byť zlatou baňou. Streamer Ninja sa o tom po 7 rokoch hrania aktívne presviedča.

Sledovanie herných streamov sa postupom posledných rokov stávalo čoraz populárnejším. Dnes patrí Twitch medzi najnavštevovanejšie stránky vo svojej oblasti a jeho novým kráľom sa po obrovskom výbuchu slávy stal Tyler Blevins. Najpopulárnejší hráč na Twitchi má 26 rokov a streamovaniu sa venuje už viac ako 7 rokov, pričom skutočný úspech začal len pred pár mesiacmi. Ninja, ako znie jeho prezývka, v minulosti hrával hry ako Halo či H1Z1, ale napokon prešiel z profesionálnej hernej scény ku streamovaniu.

Rýchlo sa zamiloval do hry Fortnite: Battle Royale a titul sa stal mimoriadne populárnym aj na Youtube. Ninja musel vymyslieť, ako svojich divákov z Youtube pretiahnuť na Twitch, kde majú šancu užívať si jeho zmysel pre humor naživo. Pred pár dňami mal už viac ako 160-tisíc odberateľov na Twitchi, čo v praxi znamená, že každý z nich mu mesačne posiela 4,99 dolára.

Mesačne zarába 600-tisíc dolárov streamovaním Fortnite a zahral si s ním už aj Drake. Ninja prežíva obdobie, o akom nikdy nesníval
Zdroj: Ninja/Twitch

Streamer priamo získava približne 3,5 dolára, čo už nie je veľmi komplikované znásobiť počtom odberateľov a zistiť, že jeho mesačná výplata sa pohybuje tesne pod 600-tisíc dolármi. Do tejto čiastky však nie sú zarátané dobrovoľné príspevky zo streamu, ale ani príjmy zo zhliadnutí na Youtube, kde má Ninja cez 4 milióny odberateľov.

Odporúčané
Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? 15. apríla 2024, 16:00

Aj keď si o hre Fortnite nemusel ani len počuť, v posledných dňoch si o nej možno zachytil zopár informácií. Všetko odštartoval raper Drake, ktorý priznal, že si Fortnite rád zahrá medzi nahrávaním skladieb. Drake si priamo na streame prišiel zahrať s Ninjom, pričom neskôr sa k nim pridali aj Travis Scott a hráč amerického futbalu Smith-Schuster. Zabávajúci sa Drake dokonca zdieľal odkaz na Twitch aj na vlastnom Twitteri, čo tam pritiahlo ďalšie tisíce ľudí a Ninja momentálne prežíva najkrajšie obdobie svojho života.

Prirodzene charizmatický a najmä fenomenálne dobrý hráč produkuje výnimočné herné momenty ako na bežiacom páse a popritom zabáva svojich fanúšikov, čo je ideálna kombinácia. Samotný portál Twitch vyhlásil, že spojenie Ninju a Drakea pritiahlo ku streamu 628-tisíc sledovateľov, čo je rekord v prípade kanálu jednotlivca.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia