Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2018, 14:23
Čas čítania 0:00
Radka T.

Fitko v New Yorku ponúka nahé cvičenie. Pre ľudské telo to vraj má výnimočné benefity

ZAUJÍMAVOSTI CVIČENIE NAHOTA
Uložiť Uložené

Nahota pri cvičení pomáha lepšie vnímať svoje telo aj získať sebadôveru.

Ten, kto chce vyzerať aj cítiť sa dobre, by nemal vynechávať pravidelný pohyb. Niekto to rieši behom, cvičením doma či navštevovaním posilňovne alebo telocvične. Pri návšteve newyorského fitka však odpadá starosť, čo počas cvičenia na seba. Hanson Fitness totiž ponúka tréning, na ktorom budú účastníci celkom nahí.

Takéto nahé cvičenie pritom nie je vo svete až takou novinkou. Zdá sa však, že práve v New Yorku sa mu tiež konečne začína dariť. Aj tam už majú ľudia možnosť zacvičiť si úplne nahí. Už dávnejšie je to napríklad vďaka štúdiu, kde sa cvičí bez kúska oblečenia joga.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Nu-oga (@nu_oga),

Štúdio Bold & Naked Yoga prevádzkujú Joshi Schwarz a Monika Werner. Ženy aj muži tam môžu chodiť spolu. Počas cvičenia sa vraj vďaka tomu dostaví skutočne oslobodzujúci pocit. Podľa zakladateľov štúdia nahá joga oslobodzuje od negatívneho vnímania svojho tela a umožňuje prijímať fyzické nedokonalosti. Tým, že sa ľudia odhalia aj pred inými, prejavia úplný rešpekt k ľudskému telu a získajú fyzické i duševné výhody.

Odporúčané
Triasli sa mi nohy, plakala som a na chvíľu aj ohluchla. Mordor fitnes nie je pre slabé povahy, no išla by som znova (Reportáž) Triasli sa mi nohy, plakala som a na chvíľu aj ohluchla. Mordor fitnes nie je pre slabé povahy, no išla by som znova (Reportáž) 10. februára 2024, 12:30

Až takéto filozofické vysvetlenie však fitko Hanson Fitness neponúka. No tiež láka na nesporné výhody. Zároveň je ďalším priestorom, kde sa pri cvičení možno oslobodiť od oblečenia.

Vzdanie sa odevu počas cvičenia má podľa trénerov výhody napríklad v tom, že koža môže dýchať, uvoľnia sa endorfíny v dôsledku vitamínu D pri vystavení sa slnečnému žiareniu a ľudia začnú lepšie vnímať vlastné telo

Nahé cvičenie chce fitko spustiť už piateho januára. Láka na množstvo výhod, aké sa dajú docieliť len takýmto spôsobom. Pravdaže, ostych pri tom musí ísť bokom. Podľa Hanson Fitness je takéto cvičenie ideálne pre tých, čo hľadajú nový vzrušujúci spôsob, ako ostať fit.

V prípade Hanson Fitness ide skôr o luxusnejšie zariadenie. Pochváliť sa môže aj prominentnou klientelou. Už v samotnej akcii na Facebooku fitko vyzdvihuje svojich trénerov, ktorých obľubuje i taká Rihanna. Cieľom nahého cvičenia je, aby ľudia získali sebadôveru, vyzerali a cítili sa dobre, keď sú nahí.

Domov
Zdieľať
Diskusia