Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ondřej Jarůšek
5. novembra 2016, 13:34
Čas čítania 0:00

Ako vyzeral vývoj populácie v dejinách? Video zachytáva nezadržiteľný rast počtu ľudí po celom svete

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Americké prírodovedecké múzeum v novom videu znázorňuje vývoj svetovej ľudskej populácie, ktorá by na konci storočia mohla dorásť až do 11 miliárd.

„Trvalo 200 tisíc rokov, kým ľudská populácia dosiahla jednej miliardy, ale iba 200 rokov, pokiaľ sa rozrástla do siedmich miliárd,“ píšu odborníci z Amerického prírodovedného múzea v popisu svojho nového videa, v ktorom zachytávajú historický vývoj počtu ľudí na Zemi a ich rapídne šírenie. Podľa súčasných odhadov by ľudská populácia mala okolo roku 2050 dosahovať hodnoty 9,5 miliardy, o ďalších 50 rokov neskôr už dokonca 11 miliárd. Hoci oproti minulosti súčasná priemerná miera pôrodnosti pomaly klesá, problematika negatívneho ľudského vplyvu na prírodu je stále vážnou témou a s ďalším rastom svetovej populácie porastie tiež aj nadmerné čerpanie neobnoviteľných zdrojov energie. Video preto divákov v závere nabáda k väčšej šetrnosti k životnému prostrediu, nakoľko rozhodnutia, ktoré dnes a denne robíme, ovplyvnia v budúcnosti nie len život nás samých alebo našich potomkov, ale všetok život na tejto planéte.

Domov
Zdieľať
Diskusia