Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2016, 15:30
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Český vodič dostal vo Francúzsku pokutu, pretože zarába príliš málo. Prinízka mzda sa Francúzom najnovšie nepáči

ZAUJÍMAVOSTI FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

Pokuty naberajú na vážnosti.

Pri ceste do zahraničia si vodiči musia uvedomiť, že v rôznych krajinách platia rôzne zákony a napríklad aj rozdielne maximálne povolené rýchlosti. Čech za volantom kamiónu však zostal zaskočený, keď ho nedávno zastavili francúzski policajti a namiesto toho, aby mu skontrolovali povinnú výbavu alebo potrebné povolenia, si od neho vypýtali zaujímavé potvrdenie. Už viac než tri mesiace, od júla tohto roku, totiž vo Francúzsku platí zákon hovoriaci o tom, že zahraniční vodiči kamiónov musia mať svoju mzdu aspoň na úrovni tej minimálnej francúzskej a vodič z Česka ju takú samozrejme nemal. Minimálna hodinová mzda vo Francúzsku dosahuje 9,6 eur a keďže český vodič nemal potrebné potvrdenie o rovnakej mzde, Francúzi ho hneď pokutovali sumou 135 eur.

Aj keď francúzsky zákon platí len zopár mesiacov, v blízkej budúcnosti chcú podobné pravidlá zaviesť aj ďalšie európske krajiny, čo by pre dopravcov z našich končín predstavovalo obrovské problémy. Medzi tieto krajiny patrí aj Nemecko, kde však zákon ešte nevstúpil do platnosti a keby sa stal realitou, našich dopravcov by to ovplyvnilo ešte do oveľa väčšej miery než v prípade Francúzska.

Domov
Zdieľať
Diskusia