Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2016, 11:12
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Dom plný odpadkov za 8 mesiacov premenili na luxusnú nehnuteľnosť. Nielenže zarobili, ešte aj našli mladej dvojici nové hniezdočko

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Nešlo o ľahký proces.

Do renovácie starého, zanedbaného a rozpadávajúceho sa domu plného odpadkov by sa nepustil len tak hocikto. Bratia Grayovci, majitelia stavebnej spoločnosti Graya Construction, však výzvy prijímajú s radosťou a aj keď im pri prvej návšteve rozbitého domu zamrzol úsmev na tvárach, po ôsmich mesiacoch a stovkách hodín práce vyzerala zrenovovaná nehnuteľnosť ako z magazínu o architektúre.

Najväčším problémom renovácie bol samotný pozemok pod domom, pretože jeho strmosť neumožňovala ľahký prístup stavebnej technike a pri práci muselo byť urobených množstvo kompromisov. Pôvodný dom vlastnil starší zberateľ čohokoľvek, čo zrejme zbadal niekde na ulici či na smetisku a patril tiež medzi milovníkov technológií, pretože všade po dome sa povaľovali kusy starej elektroniky, náplne a obaly. Starú nehnuteľnosť sa im neoplatilo ani upratovať, pretože podľa ich slov doslova páchla po výkaloch a s jej prostredím by sa nič nedalo spraviť ani po dôkladnom poupratovaní. Človeku sa až rozum zastavuje pri pohľade na to, ako si ľudia dokážu zašpiniť svoje domovy a naplniť ich odpadkami, a tak Grayovci urobili rýchly proces a celý dom strhli. Na jeho mieste si potom predstavili moderný dom so štyrmi spálňami, tromi kúpeľňami, dvomi obývačkami a ešte aj bazénom nachádzajúcim sa v jeho zadnej časti.

Spomínaných 8 mesiacov potom prešlo ako voda a na rozbitom pozemku odrazu vyrástol dom, aký hneď začal zaujímať susedov a ostatných ľudí z okolia. Zhodou okolností sa približne v polovici renovácie pri dome zastavila miestna repotérka Alison Ariotti aj s manželom a po konverzácii s bratmi bolo jasné, že nových majiteľov nebude treba hľadať ďaleko. Mladý pár dom okamžite po dokončení kúpil a najzaujímavejšie na celej dohode bolo to, že Grayovci dom plný odpadkov odkúpili za 750-tisíc dolárov. Do renovácie následne investovali asi milión dolárov a keďže ho Alison predali za 2 milióny, podarilo sa im ešte aj zarobiť slušných 250-tisíc a už teraz sa obzerajú po ďalších domoch, ktoré by vedeli previesť do nového šatu.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia